Tilladelse givet til at bygge omstridte sommerhuse 

Guldborgsund Kommune har givet tilladelse til at bygge de første fire nye pool-sommerhuse ved Bøtø Strand på Falster. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byggeriet af de omdiskuterede pool-sommerhuse ved Bøtø Strand på Falster kan nu snart indledes. Det står klart, efter Guldborgsund Kommune har udstedt byggetilladelse til fire af de planlagte 10 nye, store udlejningshuse i området.

Det skriver Folketidende.dk

Husene ligger i den tidligere Dansk Folkeferie-ejede ferieby i Marielyst, og tilladelsen er blevet givet til byggeriet af fire huse på 253 kvadratmeter. 

Massive protester fra området fik i januar politikerne til at skrue ned for størrelsen på de planlagte sommerhuse, og samtidig er der blevet gennemført en række ændringer af det oprindelige projekt af hensyn til naboerne i området. 

163 høringssvar

De oprindelige byggeplaner betød, at der skulle bygges ti huse på op til 375 kvadratmeter, men det fik naboerne til at klage massivt. Næsten alle naboer og en række andre brugere af området gjorde indsigelser, og det samlede antal høringssvar kom op på 163 og fyldte mere end 800 sider. 

Siden har naboernes grundejerforening været involveret i en proces, der skulle gøre byggeriet mere acceptabelt for naboerne. 

Naboerne var blandt andet bekymrede for, om husene ville ødelægge naturværdi i området, og de var bekymrede for blandt andet støjgener fra store selskaber, der ville leje sommerhusene og bruge dem til arrangementer og fest.