Tilfældig borger dræbt i Nykøbing Falster - gerningsmand skudt af politiet

En tilfældig borger er knivdræbt i Nykøbing Falster. Gerningsmanden er efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To personer er døde efter en voldsom episode i Nykøbing Falster. Der er tale om en tilfældig borger, der blev stukket med kniv, hvorefter gerningsmanden blev skudt af politiet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiet blev kort før klokken 16.00 sendt til Enighedsvej i Nykøbing Flaster. Her gik en mand rundt med flere knive og opførte sig på en meget truende måde. Ved politiets ankomst gjorde manden truende udfald mod politiet. I samme situation blev en tilfældig borger, som var på stedet, stukket med en kniv. Straks efter afgav politiet skud mod den knivbevæbnede mand. 

quote Der går en mand ude på vejen og svinger med to knive

Øjenvidne

Efter episoden ydede politiet førstehjælp til de sårede. Begge personer blev herefter kørt til sygehuset i Nykøbing Falster, hvor de er erklæret døde. 

Sagen er nu overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Derfor har politiet ikke yderligere kommentarer.

Den Uafængige Politiklagemyndighed er en selvstændig myndighed, som automatisk involveres, når en borger er kommet alvorligt til skade eller, som i dette tilfælde, er afgået ved døden, efter politiets indgriben.

Politiklagemyndigheden modtog underretninggen fra politiet klokken 16.22 og har straks indledt en undersøgelse af sagen. Når undersøgelsen af afsluttet, vil en redegørelse blive udarbejdet til Statsadvokaten. 

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.

Tip os

Vidne: Mand svingede med køkkenknive

Ifølge TV2 ØST's mand på steder er der en stor tilstedeværelse af politifolk, som afsøger området. Store dele af området omkring Enighedsvej er afspærret af politiet, mens enkelte borgere står bag afspærringen og kigger på. 

En beboer på Enighedsvej fortæller til TV2 ØST, at han var vidne til dele af episoden.

- Min kone kommer og fortæller, at der går en mand ude på vejen og svinger med to knive, forklarer manden, som ønsker at være anonym på grund af hændelsens voldsomme karakter. Hans identitet er kendt af redaktionen.

- Da jeg kommer hen til vinduet, er politiet ankommet, og de har trukket deres tjenestepistoler, fortæller han.

 
  Foto: Per Rasmussen

Vidnet forklarer, at han hørte politiet bede manden om at lægge sig på jorden, men at manden ikke gjorde, hvad de bad om. I stedet gik han op mod Gedservej.

Kort efter, politiet og manden med knivene har bevæget sig hen mod Gedservej, hører beboeren på Enighedsvej og hans kone, at der bliver affyret fire skud.

- Men der var de udenfor vores synsfelt, fortæller han.

Ifølge vidnet lignede det to køkkenknive, den nu afdøde mand gik og svingede med.

Private optagelser viser den voldsomme hændelse i Nykøbing Falster. Vi viser her et kort, sløret udklip af videoen for at kunne dokumentere episoden. Klippet viser ikke de mest voldsomme dele af hændelsen, og politiet gør opmærksom på, at visse elementer af videoen kan være strafbare at dele.