Tilbud på nyt fængsel udskudt i 2 uger

Entreprenørerne har fået 2 uger mere til at gøre deres tilbud på byggeriet af et nyt fængsel ved Gunderslev på Nordfalster klar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det tager lang tid at udarbejde et tilbud på et nyt statsfængsel, og derfor har kriminalforsorgen givet de prækvalificerede entreprenører 2 uger mere at arbejde i, før de skal fremlægge deres bud på, hvordan opgaven skal løses og ikke mindst koste.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

En stor mundfuld

Det er kun anden gang inden for de seneste 15 år, at der skal bygges et stort, moderne fængsel, og flere af entreprenørerne har meddelt, at dah ar brug for mere tid til at afgive et tilbud på opgaven med at bygge statsfængslet ved Gunderslev på Nordfalster.

- Tilbudsgivningen er en stor mundfuld, og flere entreprenører har givet udtryk for, at de skal anvende underentreprenører og har haft problemer med at få bud fra potentielle underentreprenører. Vi har derfor besluttet at forlænge fristen med 14 dage, så entreprenørerne kan komme med de rigtige priser og ikke føler det nødvendigt at indarbejde overhead på grund af for stor usikkerhed og manglende priser fra underentreprenører, siger Sten Ostenfel, der er bygherrerådgiver hos AP Arkitekter.

1 milliard kroner

Det kommer til at koste omkring 1 milliard kroner at bygge det nye fængsel, og de prækvalificerede entreprenører har nu frem til 17. maj til at gøre deres tilbud klar.