Ti år gammel sag spøger stadig (Video)

Tirsdag den 4. august var det ti år siden, at et frygteligt overgreb på en lille pige fandt sted i Bøtø på Sydfalster. Sagen er aldrig blevet opklaret - og den er langt fra glemt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Området ved Bøtø Strand danner rammen om en ti år gammel gåde.
Det er ti år siden, at en elleve år gammel pige blev voldtaget og forsøgt kvalt netop her. Gerningsmanden er den dag i dag fortsat på fri fod.

- Det var selvfølgelig skræmmende...og man regnede med, at det ville da ikke tager lang tid, før man fik fat i gerningsmanden, fortæller Hans Hansen, der har boet i Bøtø i mange år.

Og sagen spøger stadig i området - ikke mindst hos Bent Jørgensen. Som kriminalinspektør stod han i spidsen for efterforskningen.

- Det er bestemt en sag, jeg er ked af, jeg ikke fik opklaret, inden jeg gik på pension. Sagen tynger mig stadigvæk, fortæller den pensionerede kriminalinspektør.

Alt i området blev endevendt. Rejseholdet var også på stedet i syv måneder. En dusør blev udlovet, og politiet fremstillede op til flere fantombilleder for at finde forbryderen. Sporene har også forgrenet sig til udlandet. Der er blandt andet sammenlignet med DNA fra forbrydere i Frankrig, Belgien og Tyskland. Men sporet er hver gang endt blindt.

- Vi har brugt enorme mængder ressourcer i den her sag. Desværre manglede vi held, lyder det fra Bent Jørgensen, der stadig er bekymret over tanken om, at forbryderen fortsat er derude.

I årenes løb er mere end 4000 mennesker afhørt og over 200 DNA-prøver taget. Politiet modtager fortsat henvendelser i dagen, og selvom Bent Jørgensen for længst er stoppet hos politiet, har han ikke opgivet håbet:

- Jeg tror rent faktisk, der er en håndfuld af mennesker i dette land, der ved hvem gerningsmanden er, fortæller han. Derfor håber han, at nogle en dag vil stå frem og fortælle sandheden om, hvad der skete den dag for ti år siden.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:090804_boto.flv]