Tarteletter gjorde julefrokostgæster syge

Det var tarteletfyld, der gjorde 26 gæster syge, da de var til julefrokost på Hotel Nørrevang på Falster i begyndelsen af december.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere forskellige selskaber holdt julefrokost på Hotel Nørrevang i Marielyst lørdag d. 1. december. 


De 130 gæster kunne mæske sig med mad fra en buffet, men efterfølgende blev 26 personer syge med dårlig mave og kvalme - og det var ikke fordi, de havde drukket for meget.


Spørgeskemaer gav svaret


Det var derimod tarteletterne på buffeten, den var gal med.


- Vi har spurgt gæsterne - både dem, der blev syge, og dem, der ikke blev syge - om hvad de fik at spise. Svarene viser, at det var tarteletfyldet, den var gal med, fortæller sektionsleder hos Fødevareafdelingen i Ringsted, Ann Dupont til TV2 ØST.


Kontrollanterne kunne ikke lave målinger i selve tarteletfyldet, da der ikke var mere tilbage.


Bakterier i tarteletfyld


Men at svarene peger på tarteletfyldet, undrer ikke sektionslederen - det er nemlig en klassiker. Problemet er, at fyldet sandsynligvis ikke har været kølet ordentligt ned, inden det blev opvarmet igen og serveret for gæsterne.


- Tarteletfyld er meget tykt og er lang tid om at køle ned, hvis det bare bliver stillet i en skål i køleskabet for eksempel. Hvis det derefter er blevet taget ud og varmet op igen inden en ordentlig nedkøling, kan bakterierne formere sig og udvikle giftstoffer, som kan gøre folk syge, fortæller Ann Dupont.


Skal få styr på nedkøling


Selvom Ann Dupont har set fejl med nedkøling mange gange, er det stadig alvorligt.


- Det er altid slemt for dem, det går ud over, og når det gælder virksomheden, så viser det jo, at der er noget, de skal have rettet op på, fortæller sektionslederen fra Fødevarestyrelsen.


Hotel Nørrevang har nu fået en indskærpelse fra Fødevarestyrelsen.


- Det betyder, at de skal få rettet op på deres procedurer i køkkenet, og så får de et ekstra kontrolbesøg, som hotellet skal betale for, fortæller Ann Dupont.


Nyhedsoverblik