¨

Taknemlig førerhundeejer overrasker butik

Foto: TV ØST

I anledning af Den Internationale Førerhundedag overraskede en taknemlig hundeejer en af de forretninger, der tager allerbedst imod ham og hunden.

Claus Jensen fra Stubbekøbing er blind og er i hverdagen fuldstændig afhængig af sin førerhund Kalle. Især når han bevæger sig rundt i bybilledet, er Kalle uundværlig.

- Han hjælper mig for eksempel med at blive inde på fortovet de steder, der ikke er nogen kantsten. Og så går han udenom forhindringer som skilte fra forretninger eller for eksempel blomster, der står udenfor blomsterforretningen, siger Claus Jensen.

Han er bevidst om, at de to fylder lidt mere i gadebilledet og i butikkerne end andre. Og derfor betyder det meget for ham, når de kommer steder, hvor han kan mærke at både han og hunden er velkomne.

Derfor udnyttede han Den Internationale Førerhundedag til at sige tak til et af de steder, der tager allerbedst imod ham - nemlig byens apotek. Her er de ansatte altid klar med en skål vand eller en godbid til Kalle.

- Jeg føler mig faktisk velkommen i alle forretninger i Stubbekøbing. Men på apoteket er de også rigtig gode til også at sige til de andre kunder, at de helst ikke skal klappe Kalle. Og det er nemlig ikke så smart, når han er på arbejde, siger Claus Jensen.

Udover takken kunne Claus Jensen også overrække en buket blomster og et diplom til apoteket. Det samme gjorde i alt 78 førerhundebrugere landet over i dag. Alle til steder, der er ekstra gode til at byde førerhunde og deres brugere indenfor.

Se, hvordan det gik for sig, da Claus skulle overrække blomsterne her:

01:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App