¨

Tag fruen i hånden, når du bader

Foto: TV ØST

Ensom svømning, alt for langt væk fra kysten betyder, at mange mænd drukner. Nu advares de af Rådet for Større Badesikkerhed.

Mange mænd lider af et Tarzan-syndrom, når de trækker i badebuksen. Det mener formanden for Rådet for Større Badesikkerhed.

- Der sker ofte det, at mænd over 50 år tror, at de er nogle kraftkarle. De tror at de er uovervindelige, og kan klare sig selv i enhver situation. Derfor sker der ofte det, at de svømmer alt for langt ud, alene, og når de så får et ildebefindende, er de så langt ude, at de hverken kan signallere, at de har brug for hjælp eller redde sig selv ind til land, og så går det galt, siger Michael Aller, formand for Rådet for Større Badesikkerhed i dag til TV2 Øst.

Og Trygfondens statistik over drukneulykker viser da også tydeligt, at der er grund til at passe på sig selv, når man bader, især som mand over 50 år.

I perioden fra 2001 til 2009 druknede 622 personer, af disse var 86 procent mænd. 68 procent af de druknede var over 45 år, og i 25 procent af tilfældene var der alkohol indvolveret.

Derfor opfordrer formanden for Rådet for Større Badesikkerhed til, at mænd viser omtanke, før de går i vandet.

- Tag fruen eller en ven med ud at bade, gå aldrig i alene. Og drik aldrig alkohol når du skal bade, det er livsfarligt, siger Michael Aller.

Rådene er dog ikke alene rettet mod mænd, det er noget, vi alle bør tænke over, før vi springer i bølgerne, siger han og henviser til følgende baderåd til sikker badning:

  1. Lær at svømme og springe rigtigt
  2. Bad aldrig alene
  3. Bad kun hvor det er tilladt
  4. Gå kun ud til navlen
  5. Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok
  6. Svøm langs kysten
  7. Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet
  8. Gå op, når du begynder at fryse

Læs mere om sikker badning på www.badesikkerhed.dk

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App