Sygeplejerske skal fortsat sidde fængslet

En dommer i retten i Nykøbing Falster har forlænget varetægtsfængslingen af den 31-årige sygeplejerske, som er sigtet for fire drab og et drabsforsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kvinden skal sidde varetægtsfængslet frem til 6. oktober. Det har dommeren netop afgjort under et retsmøde i retten i Nykøbing Falster tirsdag eftermiddag.

Forsvarer: Hun bør løslades

- Jeg finder det stødende, at man kan holde et menneske indespærret i seks måneder på det her grundlag, sagde kvindens forsvarer, Jørgen Lange, som mener hun bør løslades.

- Hvis retten skulle mene, at der er et mistankegrundlag, så spørger jeg, hvilken påvirkning min klient skulle have på sagen, hvis hun løslades? sagde Lange.

Begrundelsen for afgørelsen er, at der er tale om alvorlige sigteler, og at hun stadig udgør en risiko for at påvirke efterforskningen.

Besøgskontrol fortsætter

Jørgen Lange ville også gerne have retten til at tage stilling til, om besøgskontrollen i arresten kunne ophøre, så sigtede kan have besøg af sin familie uden opsyn.

Til det, sagde anklager, Michael Boolsen, at besøgskontrollen fortsat skal opretholdes. Blandt andet fordi der er rejst sigtelse om, at den sigtede sygeplejerske  ulovligt har været i besiddelse af en mobiltelefon i arresten, og altså derfor har vist vilje til at bryde reglerne.

Læs flere detaljer om dagens retsmøde fra vores live-blog fra retsmødet her.

Dommeren valgte at lægge mest vægt på anklagerens argumenter, og ville ikke ophæve besøgskontrollen. Der er risiko for, at hun kan påvirke efterforskningen, lød det.

Sagen kort

Den 31-årige kvinde har siddet varetægtsfængslet siden 1. marts - sigtet for fire drab og et drabsforsøg på patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Ifølge anklagemyndigheden blev sygeplejersken afsløret på en lang vagt fra 28. februar til 1. marts i år, da en kollega så den mistænkte stå bøjet over en patient og fifle med en kanyle.