¨

Sygeplejerske skal forblive varetægtsfængslet

Foto: TV ØST

Retten i Nykøbing Falster har valgt at forlænge varetægtsfængslingen af 30-årig sygeplejerske, som er sigtet for drab og drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus

Den 30-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus, der er sigtet for tre drab og drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, skal forblive varetægtsfængslet frem til den 21. april.

Sådan lød afgørelsen fra grundlovsforhøret, der blev afholdt for lukkede døre tirsdag eftermiddag i retten i Nykøbing Falster.

Kvinden blev anholdt af politiet søndag den 1. marts efter en nattevagt, som hun på sin Facebook-side beskrev som ’den værste nogensinde’.

Mandag den 2. marts blev hun fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til 24. marts. 

Under et retsmøde den 13. marts blev det offentliggjort, at tre patienter – to mænd og en kvinde – var døde af medicin, der var blevet givet intravenøst, og at en fjerde person havde overlevet et drabsforsøg. Det er endnu uvist, hvilken medicin der blev brugt. 

TV ØSTs reporter på stedet oplyser, at grundlovsforhøret blev afviklet via videolink, hvorfor hverken anklager, forsvarer eller den sigtede kvinde var fysisk tilstede i retten.

Anklager i sagen, Jeanette Andersen, fortæller efter afgørelsen, at politiet skal bruge fire uger til at komme til bunds i sagen.

- I en sag, hvor der er mistanke om flere drab, tager det jo sin tid at efterforske. Det er omfattende. Der er en masse tekniske undersøgelser, der skal laves, og et hav af vidner, der skal afhøres, siger hun til Ritzau. 

Forsvarer, Jørgen Lange, kærede omgående kendelsen til Østre Landsret. Kvinden nægter sig fortsat skyldig.

00:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App