Sygeplejerske efterforskes for endnu et drab

Den i forvejen drabssigtede sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus bliver nu efterforsket for endnu et drab og et drabsforsøg

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En opsigtsvækkende sag om en sygeplejerskes påståede drab på patienter i Nykøbing Falster kan muligvis tage endnu en dramatisk drejning.

Den 31-årige kvinde er allerede sigtet for fire drab og et drabsforsøg, men i starten af det nye år ser efterforskerne nærmere på endnu et drab og et drabsforsøg, siger anklager Michael Boolsen.

Allerede inden jul fortalte anklageren, at man efterforskede en patients død. En vævsprøve skulle afklare, om manden var blevet overmedicineret.

Det ville i så falde rette mistanke mod den drabssigtede sygeplejerske, der plejede den 68-årige mand frem til hans død i 2012.

- Jeg kan oplyse, at vi har fået prøven tilbage, siger Michael Boolsen til Ritzau.

Spor af Zopiklon i mands hår

Resultatet af prøven ønsker han dog ikke at røbe, da en sådan oplysning efter hans mening bør præsenteres i retten og ikke i pressen, men han siger til TV ØST, at der allerede i 2012 blev foretaget obduktion af patienten.

- Der blev dengang ikke lavet nogen retskemisk undersøgelse, men der blev udtaget en vævsprøve, og det er den, som vi nu har kunnet foretage undersøgelser ud fra, siger Boolsen.

Der var planlagt retsmøde tirsdag eftermiddag, men den drabssigtede sygeplejerske er frivilligt gået med til at lade sin varetægtsfængsling forlænge frem til 2. februar. Dermed forbliver oplysningerne om endnu et muligt drabsforsøg også få.

- Jeg kan oplyse, at der er fundet spor af Zopiklon og antihistaminet Promethazin i håret på en 85-årig mandlig patient. Han var indlagt på Nykøbing Falster Sygehus i januar 2015, og den sigtede sygplejerske var inde over hans behandling, siger Michael Boolsen til TV ØST.

- Det efterforsker vi som et muligt drabsforsøg, tilføjer anklageren.

Sigtet for at give datter Zopiklon

Det kraftige og afhængighedsskabende sovemiddel Zopiklon er ikke ukendt i sagen mod sygeplejersken. Således er kvinden allerede sigtet for at have udsat sin syvårige datter for fare ved at give hende netop det stof.

Den 31-årige kvinde blev anholdt for over 10 måneder siden efter en nattevagt på det lokale sygehus. Her var tre patienter døde, og en fjerde måtte genoplives.

Hun nægter sig skyldig i alle anklager, men en række dommere i både by- og landsret har måned efter måned vurderet, at beviserne rækker til en fængsling.

Anklagemyndigheden mener, at forbrydelserne er begået med dødelige cocktails af medicin, som hun har sprøjtet ind i patienternes blodbaner.

Den 22. december sendte Michael Boolsen en indstilling til statsadvokaten om, at der bliver rejst tiltale i sagen. Selv om der nu bliver efterforsket to tilfælde yderligere, vil de ikke udskyde beslutningen om, hvorvidt der skal rejses tiltale.

- Nej, det kommer ikke til at påvirke den del. Viser der sig at være noget i de to sager, indsender vi en tillægsindstilling, siger Boolsen til TV ØST.

/ritzau/