¨

Sygehussag: Landsretten stadfæster varetægtsfængsling

Foto: TV ØST

Østre Landsret har netop besluttet at stadfæste kendelsen om, at en 30-årig sygeplejerske skal varetægtsfængsles for mistænkelige drab på Nykøbing F. Sygehus.

En 30-årig kvindelig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus skal fortsat sidde varetægtsfængslet frem til 24. marts. Det har Østre Landsret fredag eftermiddag besluttet.

Kvinden er sigtet for at stå bag flere mistænkelige dødsfald på sygehuset på en nattevagt, der løb fra lørdag den 28. februar klokken 19 til søndag den 1. marts klokken 7.

Her døde tre patienter, og den 30-årige er sigtet for at have dræbt dem med medicin givet med drop eller sprøjte, og så er hun sigtet for at forsøge at dræbe en fjerde patient på samme måde.

Skrev om dødsfaldene på Facebook

2. marts besluttede Retten i Nykøbing Falster at varetægtsfængsle kvinden frem til 24. marts, men hun kærede kendelsen på stedet, og det er den, som Østre Landsret fredag har behandlet og stadfæstet.

Kvinden nægter sig skyldig i sagen. På sin Facebookside beskrev hun selv den travle nattevagt om morgenen 1. marts. Her skrev hun, at det havde været den værste nogensinde, at tre personer var døde, en havde fået hjertestop, og at der også havde været respiratorstop. I byretten var der dobbelt lukkede døre, men fredag bestemte Østre Landsret, at det var en forkert beslutning, og sagen her blev kun holdt for lukkede døre.

Derfor blev lidt af sløret løftet for den ellers mørklagte sag, og det kom frem, at det var to mænd og en kvinde, der døde på den 30-årige kvindes vagt, mens en kvinde overlevede drabsforsøget.

03:39 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App