Sygehus overvejer at fyre læge efter dom

En bedrageridømt læge, der i dag arbejder på Nykøbing Falster Sygehus, risikerer at miste sit job efter dommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En læge på Nykøbing Falsters Sygehus risikerer at miste jobbet, efter han tidligere fredag blev dømt skyldig i at have brugt forskningsstøtte til eget forbrug under en tidligere ansættelse på Rigshospitalet.

Det fortæller sygehusdirektør Arne Cyron til Ritzau.

- Nu er dommen kommet, og så må vi sammen med vores jurister vurdere, om det skal have ansættelsesmæssige konsekvenser. Det vil vi altid gøre, hvis en af vores ansatte skulle blive dømt i en straffesag, siger Arne Cyron til nyhedsbureauet. Han understreger dog, at han kun har gode ting at sige om lægens arbejde på Nykøbing Falsters Sygehus de seneste par år.

Brugte millioner på sig selv

Lægen er dømt for at have misbrugt op mod 2,2 millioner kroner, der skulle bruges til forskning i hjertesygdomme. Pengene er brugt på blandt andet dyre ure, rejser og tøj. Det var ikke kun i strid med hospitalets regler, men også med straffeloven, fastslår dommen.

Retten besluttede samtidig, at friværdien i lægens hus beslaglægges til at betale gælden tilbage. Det kan i sidste ende betyde, at lægen kan blive tvunget til at forlade sit hjem for at betale regningen. Til gengæld slipper lægen for en fængselsstraf, men skal i stedet yde 250 timers samfundstjeneste.

Den dømte har endnu ikke besluttet hvorvidt dommen skal ankes.