Sygehus: Fejl har ikke kostet liv

Ingen har mistet livet som en følge af de hændelser, der har ført til at en kirurgisk afdeling på Nykøbing Falster Sygehus er blevet lukket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingen har mistet livet i de fejl, der har ført til lukningen af en kirurgisk afdeling på Nykøbing Falster Sygehus – men nogen kan godt have fået længere sygdomsforløb som en konsekvens af sagerne, hvor patienter på em mave-tarm kirurgisk afdeling alt for sent er blevet overført til specialistbehandling i Køge.

Det oplyser vicedirektør for Nykøbing Falster Sygehus, Lisbeth Lumby Rasmussen.

- Vi vil nu undersøge præcis, hvilke konsekvenser, den sene henvisning har fået for patienterne. Men ingen er døde som en følge af disse sager, siger vicedirektøren på TV ØST.

Den mave-tarm kirurgiske afdeling blev i denne uge delvist lukket som en direkte følge af fejlene.

Mens de planlagte operationer kan gennemføres, så skal Køge Sygehus høres i samtlige andre sager, oplyser Lisbeth Lumby Rasmussen.

Eksperter tilkaldt fra Odense

Et hold eksterne eksperter vil i den kommende uge besøge Nykøbing Falster Sygehus, og gennemgå sagerne og vurdere, om der skal ændres på hospitalets procedurer og arbejdsgange.

Og det er en helt normal praksis, siger Lisbeth Lumby Rasmussen.

- Det er noget, som vi ofte gør i sundhedsvæsenet, når vi ser på den faglige standard. Men det handler om at lade eksterne, faglige eksperter se på, om det kunne være gjort anderledes for at skabe bedre sikkerhed, , siger hun.

Svært at vurdere

Det er kun sager, hvor mave-tarm patienter akut skulle opereres på sygehuset, der er i søgelyset i sagen.

Og netop de akutte patienter rummer særlige problemstillinger, siger Lisbeth Lumby Rasmussen.

- Det er ikke altid lige enkelt, når patienter kommer akut. Ting, som er lette at se bagefter, kan være svære at opdage i situationen. Og det er det, som eksperterne skal se på – om patienterne i disse sager skulle være sendt hurtigere til Køge, siger hun.

Alle har fået besked

Lisbeth Lumby Rasmussen understreger, at sygehuset er rigtig ked af den nuværende situation, da målet jo netop er at sikre patienterne en god kvalitet under deres behandling.

- Vi er ydmyge og ærgerlige over det.  Vi vil sikre patienterne og en god kvalitet under forløbet. Nu vil vi lade de faglige eksperter gennemgå sagerne og se, hvordan vi kan gøre det bedre, siger hun.

Alle de berørte patienter er informeret om hændelserne.


Nyhedsoverblik