¨

Sygefraværet i Guldborgsund skal ned

Foto: TV ØST

De ansatte i Guldborgsund er alt for ofte syge sammenlignet med landsgennemsnittet, og det vil kommunen nu forsøge at gøre noget ved.

Sygefraværet i Guldborgsund Kommune er for højt, og det vil kommunen nu gøre noget ved.

Det skriver folketidende.dk.

Yderligere stigning i år

Sidste år var de ansatte syge så ofte, at det svarer til 305 fuldtidsstillinger, og sygefraværet er 4,2 procent højere end landsgennemsnittet. Samtidig viser de første tal fra i år en stigning på næsten 10 procent i forhold til samme periode sidste år, og det har fået byrådet til at reagere.

- Det store kodeord er, at sygdom stadig er fuldt legalt. Men vi vil forsøge at sætte trivslen i højsædet for at sikre bedre arbejdsmiljø. Vi ved godt, at når vi er ude i besparelser, så påvirker det trivslen - uden at vi kan sige, hvorvidt det er årsag til sygefraværet, siger teamleder i Guldborgsund Kommune HR og personaleafdeling Tine Krogh.

Ledere skal undervises

Nøgleordet i at nedbringe sygefraværet er nærværende ledelse, og lederne skal undervises i at tale med de ansatte, så de tør spørge ind til mere personlige ting, uden at de selvfølgelig overtræder lovgivningen.

Guldborgsund er ifølge folketidende.dk også i gang med at kigge på, hvad der ligger til grund for de høje sygefraværstal.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App