Sygefraværet i Guldborgsund skal ned

De ansatte i Guldborgsund er alt for ofte syge sammenlignet med landsgennemsnittet, og det vil kommunen nu forsøge at gøre noget ved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sygefraværet i Guldborgsund Kommune er for højt, og det vil kommunen nu gøre noget ved.

Det skriver folketidende.dk.

Yderligere stigning i år

Sidste år var de ansatte syge så ofte, at det svarer til 305 fuldtidsstillinger, og sygefraværet er 4,2 procent højere end landsgennemsnittet. Samtidig viser de første tal fra i år en stigning på næsten 10 procent i forhold til samme periode sidste år, og det har fået byrådet til at reagere.

- Det store kodeord er, at sygdom stadig er fuldt legalt. Men vi vil forsøge at sætte trivslen i højsædet for at sikre bedre arbejdsmiljø. Vi ved godt, at når vi er ude i besparelser, så påvirker det trivslen - uden at vi kan sige, hvorvidt det er årsag til sygefraværet, siger teamleder i Guldborgsund Kommune HR og personaleafdeling Tine Krogh.

Ledere skal undervises

Nøgleordet i at nedbringe sygefraværet er nærværende ledelse, og lederne skal undervises i at tale med de ansatte, så de tør spørge ind til mere personlige ting, uden at de selvfølgelig overtræder lovgivningen.

Guldborgsund er ifølge folketidende.dk også i gang med at kigge på, hvad der ligger til grund for de høje sygefraværstal.