Syg falstring bange for at vende hjem

Datteren til en syg mand fra Nørre Alslev vil have gang i debatten om, hvordan vores ældre bliver behandlet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Erik Madsen er ikke længere den friske pensionist han plejede at være. For bare tre måneder siden kunne han gå lange ture og klare sig selv i hjemmet i Nørre Alslev. Men siden nytår har han været hårdt plaget af lungebetændelse.

- Jeg har det ikke godt, det har jeg ikke. Jeg kan hele tiden mærke, hvilken vej det går, siger den 83-årige pensionist.

Den tidligere landmand har fire gange været indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster. Hver gang er han blevet udskrevet til eget hjem, men hver gang er han igen blevet dårlig og indlagt påny.

- Det er langsom aflivning. Han bliver mere og mere syg og mister livslysten, siger hans datter Ina Skytte.

Erik Madsen lider af KOL og astma og ser dårligt. 

Familien mener, han for længst burde have haft en aflastningplads på plejehjem, men kommunens opfattelse er, at han får nok hjælp i hjemmet til at klare sig selv og ikke er dårlig nok til en plejebolig.

- Jeg tør ikke være derhjemme længere. Mit største ønske er at komme på plejehjem i nærheden af min familie i Rødovre, siger Erik Madsen.

Nu ønsker Ina Skytte at rejse debatten om, hvordan ældre bliver behandlet i Danmark. Derfor har hun startet en facebookgruppe, der kræverbedre vilkår for vores ældre. På et døgn har den fået opbakning fra 300 personer.

- Det er muligt, at kommunen overholder regler og love. Men så må lovgivningen laves om. Derfor går jeg til medierne for at sparke gang i debatten, siger Ina Skytte.

Formanden for omsorgsudvalget i Guldborgsund, Bo Abildgaard (S) har søndag ikke ønsket at kommentere sagen, da han ikke har haft lejlighed til at se TV2 ØSTs indslag.