¨

Sydmotorvejen spærret efter dramatisk uheld

Foto: TV ØST

Sydmotorvejen er næsten fuldstændig spærret efter et dramatisk lastvognsuheld Politiet tør ikke sige, hvornår vejen igen er ryddet.

Sydmotorvejen er helt spærret i sydgående retning, og delvist spærret i nordgående retning efter et dramatisk færdselsuheld tidligt onsdag morgen lige nord for Guldborgsund-tunnelen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Situationen er startet som et sammenstød mellem 2 lastbiler i nordgående retning. Sammenstødet sendte en af lastbilerne i slinger, så den endte med at flyve over autoværnet og spærre for trafikken i sydgående retning, siger vagtchef Anders Mikkelsen til TV ØST onsdag morgen.

Ved uheldet er der blevet spredt store mængder vragdele og gods fra de to lastbiler på kørebanen, og flere forbipasserende biler nåede at påkøre godset, før vejen blev lukket af.

Ingen er dog kommet noget alvorligt til ved uheldet, selvom en lastbilchauffør med ambulance er blevet kørt til nærmere undersøgelse på skadestuen.

- Vi står overfor en større oprydning på vejen. Der ligger meget jern på kørebanen, og autoværnene er meget ødelagte. Vi er her klokken halv otte stadig på vej derned med de maskiner, som vi skal bruge til at rydde vejen - men jeg tør slet ikke sætte en tidshorrisont på. Det kommer til at tage flere timer endnu, vurderer vagtchefen, der også er forsigtig med at love, at problemerne løses i løbet af formiddagen.

Han oplyser, at der er meget lange køer på stedet, selvom politiet nu leder trafikken væk fra motorvejen, og opfordrer folk til at søge andre veje.

Politiet oplyser endvidere, at den lastbilchauffør, der menes at have forårsaget det oprindelige lastbiluheld er blevet anholdt for spirituskørsel.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App