Svimmelhedsklinik skal beskytte ældre mod fald

En nyoprettet klinik på Nykøbing Falsters Sygehus skal hjælpe de ældre, der døjer med svimmelhed. Håbet er, at de vil opleve færre alvorlige fald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ældre, der døjer med svimmelhed, skal behandles og genoptrænes - så de måske kan undgå fald i fremtiden.

Det er målet for en nyoprettet klinik på Nykøbing Falsters Sygehus, der de næste 5 år - som en del af Geriatrisk Afdeling - skal samarbejde med Øre-, Næse-, Halsafdelingen på Køge Sygehus om at behandle de ældre – blandt andet med fysisk træning.

- Svimmelhed er reelt en folkesygdom blandt danskere over 60 år, fortæller ledende overlæge Ellen Holm fra Nykøbing Falsters Sygehus, der som et led i et forskningslektorat skal arbejde på den nye klinik. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Klinikken skal blandt andet undersøge, om træning kan hjælpe mange af de ældre. Ud over svimmelhed er svækket muskelkraft en af de mest almindelige årsager til, at ældre falder oftere end andre. En hel række faktorer spiller dog ind – og træningen kan være en god måde at kompensere på, siger overlægen.

- Overfor svækket muskelkraft kan man sætte ind med træning, og især er det vigtigt at styrke de store lårmuskler, fordi man har mulighed for at kompensere ved hjælp af muskelstyrke for nogle af de andre mangler, siger Ellen Holm.

Læs mere om klinikken her:  http://pressemeddelelse.info/e10/parker/pm/04ec69d17e020eee/ot140357/view/