Sunket skib frustrerer bådelaug

Onsdag 28. oktober sank et skib i Guldborg Havn. Bådelauget kæmper med at få ejeren til at få skibet bjerget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgland Bådelaug kæmper i disse dage med en kedelig sag. Onsdag i sidste uge sank et skib i havnen og siden har bådelauget kæmpet for at få ejeren til at sørge for bjergning - og indtil videre uden resultat.

- En del af medlemmerne af bådelauget har sin daglige gang på havnen, og det er et kedeligt syn hver gang, fortæller Jørgen Bojesen, formand for Guldborgland Bådelaug.

Lolland-Falster Brandvæsen fik besked om, at den 30-35 fods store båd sank i havnen og spredte olie i området. Der blev derfor lagt flydespærringer ud for at inddæmme olien.

Forgæves forsøg

Siden har man fra bådelauget side forsøgt at få ejeren til at få bjerget skibet.

- Vi ved hvem ejeren er, men vi har svært ved at få ham til at reagere på vores henvendelser - og det er frustrerende. Især fordi vi intet kan gøre ud over at opfordre ejeren til at få fjernet skibet. Vi har ikke lovhjemmel til at foretage yderligere skridt, siger Jørgen Bojesen.

Olie opløser sig selv

Derfor er bådelauget også i løbende dialog med Guldborgsund Kommune - som i givet fald vil være den myndighed, der vil skulle udstede et eventuelt påbud til ejeren.

Se også: Fiskekutter hævet i Holbæk

- I første omgang forholder vi os til det miljømæssige aspekt, og der er vurderingen at der ikke længere er risiko for yderligere udslip. Det der flyder rundt i øjeblikket vurderes til at kunne nedbryde sig selv, siger Jakob Lysholt fra Guldborgsund Kommunes teknik- og miljøafdeling.

Han oplyser, at kommunen i første omgang ikke tager skridt i retning af påbud.

- Vi ved, at bådelauget er i dialog med ejeren. De skal sammen have den nødvendige tid til at få klaret sagen. Vi vurderer naturligvis løbende om der er den nødvendige fremdrift i sagen, og er der ikke det, så vil vi så vurdere hvilke skridt vi eventuelt skal tage, siger Jakob Lysholt.

Georg Mølgaard fra Næstved, der er medlem af ØSTHOLDET, har været forbi bådelauget og har sendt os billede og videoen til denne artikel.

Foto: Georg Mølgaard, Næstved