Styrelse holder øje med Nykøbing Falster Sygehus

Styrelsen for patientsikkerhed har fokus på Nykøbing Falster Sygehus – blandt andet i kraft af Sygeplejeskesagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er et særligt fokus på Nykøbing Falster Sygehus.

Sådan siger enhedschef Anette Lykke Petri fra Styrelsen for patientsikkerhed til TV ØST, efter det onsdag kom frem, at en kirurgisk afdeling på Nykøbing Falster Sygehus er blevet delvist lukket som følge af en række fejl, hvor patienter alt for sent er blevet henvist til behandling af specialister på Køge Sygehus.

Fejlene kaldes i sygehus-sproget for ’utilsigtede hændelser’, og det er en hel række af disse hændelser, der har ført til lukningen.

Det særlige fokus på Nykøbing Falster Sygehus kommer blandt andet i kraft af den meget omtalte sag mod en sygeplejerske, der i øjeblikket retsforfølges på tiltaler om at have begået tre drab og forsøgt et fjerde på sygehuset, oplyser enhedschefen.

Tilfreds med lukning

Den aktuelle sag handler dog ikke om sygeplejersken, men om en række mave-tarm kirurgiske patienter på sygehuset, der er blevet opereret akut på sygehuset i stedet for at blive henvist til Køge.

Behandlingen på afdelingen på Nykøbing Falster Sygehus er nu blevet lukket delvist ned, sådan så kun planlagte operationer gennemføres som normalt. Alle akutte patienter skal nu drøftes med Køge, før man griber til operation på sygehuset.

Og Anette Lykke Petri er glad for, at man griber ind mod de utilsigtede hændelser, siger hun til TV ØST.

-  Vi er selvfølgelig tilfredse med, at de tager patientsikkerheden alvorligt, siger Anette Lykke Petri.