¨

Stubbekøbing gør klar til royalt besøg

Foto: TV ØST

Der blev fejet, plantet blomster og øvet gymnastik i Stubbekøbing i dag. I morgen kommer Dronning Margrethe og Prins Henrik nemlig på besøg som start på deres årlige sommertogt.

- Det bliver rigtig stort og jeg glæder mig, siger Mia Kristensen, der går i 10. klasse på Gunslevholm Idrætsefterskole.

Hun og 42 andre elever var i dag i gang med at få styr på de sidste detaljer til den gymnastikopvisning, som Dronningen skal se i morgen.

- Vi har trænet rigtig meget, og serien er blevet rettet igennem, så det ser helt perfekt ud. Det har taget rigtig lang tid, fortæller Mia Kristiansen.

Rengentparrets første indtryk af Stubbekøbing bliver havnen, hvor Kongeskibet lægger til.

Her summede det da også af heftig aktivitet i dag - nogle byggede siddepladser foran en scene på havnen, andre fejede og gjorde klar til at sætte flagstænger op.

- Vi håber så på, at det bliver godt vejr - ikke alt det vind, som vi har nu, fortæller havnefoged, Henrik Andersen.
Det er ejeren af Marinaens Køkken enig i. Med en grill på havnen har han nemlig gode chancer for at tjene ekstra godt, hvis solen skinner.
- For 12 år siden, da hun var her sidst, der slog vi omsætningsrekord - den har jeg ikke slået siden, fortæller Patrich Jensen.

02:29 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App