Strejkende portører: Vi håber stadig på en konstruktiv dialog

De strejkende portører har genoptaget deres arbejde for at vise, at de tager medansvar. De håber, at der nu kan starte en konstruktiv dialog med politikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag morgen genoptog de strejkende portører fra fem sjællandske sygehuse deres arbejde. Det gælder blandt andet de strejkende portører på Nykøbing Falster Sygehus, der har strejket siden 26. maj.

- Vi har ikke hidtil haft mulighed for at blive inddraget og præge projektet med vores ideer og anbefalinger. Vi er imidlertid parat til at påtage os et medansvar for gode løsninger, og det er en af årsagerne til, at vi nu har valgt at genoptage arbejdet, siger portørerne i en erklæring.  

Læs mere: Portører: Bærgeret er fyldt 

Årsagen til strejken

Portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Holbæk, Roskilde, Slagelse og Næstved nedlagde den 26. maj arbejdet i protest mod, at der indføres serviceassistenter på sygehusene i Region Sjælland i stedet for rengøringsassistenter og portører. Tættere på løsning er parterne ikke endnu, men med det genoptagede arbejde, håber portørerne fra Nykøbing Falster Sygehus, at kunne komme tættere på en dialog.

- Regionspolitikerne har ikke ønsket at høre på os, så længe vi har haft nedlagt arbejdet. Vi håber nu, at der vil være velvilje til en god og konstruktiv dialog.

Læs mere: Portører på Nykøbing Falster Sygehus strejker fortsat 

Sympatistrejke

Strejken på Nykøbing Falster Sygehus fik portører fra Rigshospitalet, Glostrup Hospital, Amager Hospital, Bispebjerg Hospital og Aarhus Universitetshospital Skejby til at strejke i sympati. Netop støtten fra kollegerne i resten af landet, var noget der glædede portørerne fra Nykøbing Falster.

- Vi har nu valgt at genoptage arbejdet, og i den forbindelse vil vi tilkendegive stor tak til alle vores kammerater portørkolleger landet over, som gennem deres sympatikonflikt har vist, at vi som faggruppe har et stærkt fagligt fællesskab og samhørighed, siger de.

I København og Århus valgte man at genoptage arbejdet allerede i fredags.