Streetfodbold og rollemodeller skal afhjælpe problemer i ghetto

Ghettoområdet Lindholm i Nykøbing Falster går sammen med DGI om et nyt projekt, der skal uddanne unge til instruktører og fungere som rollemodeller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Streetfodbold og unge instruktører fra ghettoen skal fremme integrationen.

Det er ambitionen med det nye projekt i Lindholm-kvarteret i Nykøbing Falster.

De to boligselskaber i Lindeholmen, som er på regeringens ghettoliste, er indgået et samarbejde med DGI for at skabe et foreningsliv med klubber og skabe det, de kalder street-mentorer. Her skal de unge blandt andet tage sig af træning, kampe, turneringer og fungere som ”rollemodeller”.

quote Vi ved af erfaring, at foreningslivet er en faktor for at understøtte hele demokratiet

Kevin Arildtoft Moer, ledelseskonsulent i DGI Storstrømmen

Alt sammen skal ske for at forbedre de sociale forhold i boligområdet.

Boligområderne skal kunne tage vores på sig selv

Boligselskaberne samarbejder med DGI for at få sat en masse sport i gang. Det fortæller Karin Sneevang, som er ansat af boligselskaberne til at løfte området:

- Det primære er, at vi får uddannet trænere, så de kan overtage, når der ikke er helhedsplaner længere. Så boligområdet kan tage vare på sig selv, siger Karin Sneevang til TV ØST.

130605_jaol_streetfodbold2.jpg
Læs også
Uddannelse af unge som instruktører skal udbredes til sociale boligområder
130605_jaol_streetfodbold2.jpg
Læs også
Uddannelse af unge som instruktører skal udbredes til sociale boligområder

Og spørger man DGI, hvorfor de samarbejder med boligselskaberne:

- Det gør vi fordi, at det er vigtigt for os, at så mange danskere som muligt får mulighed for at bruge idræt og motion som omdrejningspunkt for et bedre liv. Foreningslivet er en base, som kan danne et netværk, som de svage stillede måske ikke har mulighed for og adgang til andre steder, siger Kevin Arildtoft Moer, ledelseskonsulent i DGI Storstrømmen.

DGI betaler for de unges instruktøruddannelse

For boligselskaberne er der også en økonomisk gevinst ved at gå sammen med DGI.

-Det er nødvendigt fordi vi ikke kan give de unge en streetmentor uddannelse. Det koster mange penge. Der kommer DGI gå ind og hjælpe med at søge fonde og lave gadeidrættens dag, siger Karin Sneevang, projektchef i Nykøbing F. Boligselskab og Domea.

rene_lind.jpg
Læs også
Streetambassadører åbner dørerne i Slagelse
rene_lind.jpg
Læs også
Streetambassadører åbner dørerne i Slagelse

- Vores opgave er langt større end det. Vi har en vision sammen med Danmarks Idrætsforbund, at 2025 skal 75 procent af alle danskere være aktive og 50 procent skal være det i en forening. Det er en aftale vi har inddraget med kulturministeriet. Derfor arbejder vi ud af to spor, siger Kevin Arildtoft Moer, ledelseskonsulent i DGI Storstrømmen.

Foreningslivet understøtter hele demokratiet

Hos DGI er det ikke blot sporten og samarbejdet med boligselskaberne, der er vigtigt.

- For os er det vigtigt at løfte det op på et højere niveau, og det gør vi ved at få skabt nogle flere perspektiver i forhold til at vi også inddrager familier og boligområdet. Ligeså vel som de laver en helhedsplan, så forsøger vi også at tænke i helheder, siger Kevin Arildtoft Moer fra DGI Storstrømmen.

- Vi ved af erfaring, at foreningslivet er en faktor for at understøtte hele demokratiet.

For boligselskaberne er det også vigtigt, at foreningslivet er med til at danne relationer og lede de unge på rette vej.

- Det skal ende ud med, at boligområdet skal blive et ganske almindeligt boligområde og ikke en ghetto. Det vil sige, at vi skal have de unge til at bruge deres fritid, til at arbejde og søge ind på en uddannelse, siger Karin Sneevang, projektchef i Nykøbing F. Boligselskab og Domea.


Nyhedsoverblik