Stort olieudslip ved sukkerfabrik

Lolland-Falster Brandvæsen er mandag formiddag til stede ved sukkerfabrikken i Sakskøbing, hvor der er sket et større olieudslip.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et større olieudslip ved sukkerfabrikken i Sakskøbing har sat flere folk i sving mandag morgen og formiddag.

Anmeldelsen om oliespildet tikkede ind klokken 07.57, og siden har blandt andet politi samt en indsatsleder og otte brandfolk fra Lolland-Falster Brandvæsen været til stede på adressen.

Det bekræfter indsatslederen i Lolland-Falster Brandvæsen, Patrick Nielsen.

- Det er noget olie inde på den private grund på sukkerfabrikken i Sakskøbing. Det er formentlig 400-500 liter olie, der er blevet spildt herude, fortæller indsatslederen.

Palle Hansen, kommunikationsmedarbejder i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, uddyber til TV2 ØST, at det drejer sig om noget ”transformerolie”, der er løbet ud på asfalten. Politiet kan i skrivende stund ikke komme nærmere ind på, hvad der er årsag til oliespildet.

Større forurening

Mængderne af spildt olie er i en sådan grad, at det bliver takseret som en større forurening, forklarer Patrick Nielsen.

- Lige nu har vi fået inddæmmet alt spildet med kattegrus, så det ikke løber i kloakken. Så alt spildet er sådan set under kontrol, siger han.

Ifølge Patrick Nielsen er der blevet brugt i omegnen af 50 poser kattegrus med 20 liter i hver.

- Park og vej har suppleret op med mere kattegrus – de har kattegrus liggende i deres driftsafdeling, så de kan hjælpe ved sådan nogle uheld her. Så der er to mand fra Park og Vej, der har hjulpet os, fortæller han.

Læs også
Knut stod få meter fra stort skred på Møns Klint
Læs også
Knut stod få meter fra stort skred på Møns Klint

Miljøvagten i Guldborgsund Kommune har mandag formiddag tilset stedet for at vurdere, om olieudslippet har forårsaget større forurening ved at være løbet i kloakken eller ned i jorden. 

- Det er sådan noget tyktflydende olie, som er rendt ud på asfalten. Men man har været heldige med, at det ikke er rendt andre steder hen. Så man kan samle det hele op med kattegrus, siger Jakob Lysholdt, leder af Natur & Miljø i Guldborgsund Kommune.

Jakob Lysholdt forklarer, at kattegruset nu skal ligge på vejen og suge al olien op, inden man flytter affaldet væk. 

- Vi er i dialog med ejeren om, hvordan vi får det helt afsluttet derude, siger Jakob Lysholdt. 

Han forventer, at det vil tage en til to dage, før der er ryddet helt op på stedet. 

 


Nyhedsoverblik