Største kamp nogensinde: NFH møder Viborg i DM-semifinale

I aften tørner Nykøbing Falster Håndboldklub og Viborg HK sammen i den første DM-semifinale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en gang kan Nykøbing Falster Håndboldklub, NFH, skrive klubbens største kamp nogensinde på plakaten. 

For tirsdag aften skal håndboldkvinderne fra Falster spille den første DM-semifinale om det danske mesterskab.

Her møder det lokale håndboldhold Viborg HK, og det hold, der først vinder to kampe, går videre til DM-finalen. Der er allerede meldt udsolgt til semifinalen i Nykøbing Falster Hallen.

quote Vi er små favoritter til at gå videre til finalen

Niels Agesen, træner i Nykøbing Falster Håndboldklub

- Det bliver forløsningen på en sæsons lange arbejde, det er drømmen at komme hertil, siger NFH-træner Niels Agesen til TV ØST.

- Jeg har tidligere prøvet at stå i en finale med Holstebro, men det her er kæmpestort. Alle i byen har været henne for at ønske held og lykke i dag, tilføjer han.

Formand: Det er helt uvirkeligt

Formanden for NFH, Henrik Hansen, har svært ved at forstå, at hans kære klub inden længe på banen til en DM-semifinale mod Viborg HK.

- Det er faktisk rigtig stort, hvis man lige sætter sig ned og tænker over det. Da jeg i sin tid begyndte i klubben, lå vi i Lolland-Falster Serien, så det er lidt uvirkeligt, siger Henrik Hansen.

quote Hvis man står sammen om noget, så kan man komme langt. Det har de vist i Jylland, og nu kan vi det samme på Falster

Henrik Hansen, formand i Nykøbing Falster Håndboldklub

- Men hvis man står sammen om noget, så kan man komme langt. Det har de vist i Jylland, og nu kan vi det samme på Falster.

Træner: Vi er små favoritter

NFH har allerede mødt Viborg HK to gange i denne sæson. I efteråret, hvor NFH var svagt kørende, tabte klubben i november med otte mål på udebane. Til gengæld vandt NFH hjemmekampen i marts tidligere i år med ti mål.

Men tirsdag indtager de efter træner Niels Agesens vurdering en lille favoritrolle til at gå videre til den store DM-finale. 

Folk er står i kø for at komme ind Nykøbing Falster Hallen forud for den store kamp.
Folk er står i kø for at komme ind Nykøbing Falster Hallen forud for den store kamp.
Foto: Peter Larsen

- Det bliver en meget lige kamp. Sådan fifty-fifty. Men vi er små favoritter til at gå videre til finalen. Hvis vi vinder dag, så ligger favoritrolle hos os, siger Niels Agesen.

NFH har haft et stærkt forår. Foruden de mange kampe i EHF-Cuppen, har NFH de seneste ni kampe vundet otte og spillet én uafgjort.

- Det ville være kæmpestort at slutte med medaljer om halsen, siger Niels Agesen, der stopper som træner efter denne sæson.

Kampen kan ses direkte på TV 2 SPORT klokken 20.30. Der er returkamp i Viborg på søndag klokken 16.10.