Storbrand: Støbeforme reddet

Plastvirksomhedens støbeforme reddet i nattens flammer. Det betyder, at virksomheden i Orehoved kan komme sig hurtigt efter branden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Støbeforme skånet for flammerne

Store dele af plastvirksomheden Jupiter Composites A/S på Havnegade 18 i Orehoved nedbrændte i nat. Beredskabet havde svært ved at få styr på flammerne, som længe ikke var under kontrol. I flammehavet lykkedes det dog at redde virksomhedens vigtigste elementer.

- Personalet har sammen med de første brandfolk sikret fabrikkens støbeforme, så ikke de også blev flammernes bytte, siger indsatslederen fra Guldborgsund Redningsberedskab til TV2 ØST.

Lettet virksomhedsdirektør

- De har gjort et rigtig godt stykke arbejde, som gør, at vi forholdsvis hurtigt kan genetablere vores produktion, siger Jens Kristensen, direktør, Jupiter Composites A/S.

Formene bliver brugt til at lave glasfiberkomponenter til vindmøller. Omkring 20 støbeforme blev reddet ud. De største af dem er 20 meter lange og fire meter brede. De står på hjul, så de var lette at køre ud.

- De er vigtige, fordi de er store og det tager lang tid at genetablere dem. Uden dem skulle vi vente lang tid, inden vi kan producere igen, siger Jens Kristensen, direktør, til TV2 ØST.

Ifølge direktøren har en del af dem en værdi på adskillige hundrede tusinder kroner.

Ingen tilskadekomne i den giftige røg

Branden opstod klokken 21.43. Røgen var skyld i, at Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi valgte at lukke Storstrømsbroen for al trafik i begge retninger i flere timer.

Trods den giftige røg var der på intet tidspunkt fare for områdets beboere, da al røgen drev ud over vandet.

Plastfabrikken er døgnbemandet, men ingen er kommet til skade ved branden.

 

Mest læste

play
Søren Skotte

Politiet blitzer motorcyklist for første gang

play
Politiaktion Grumløse

Over 20 betjente i aktion - flere ulovlige genstande fundet

play

Stort skred ved Møns Klint: - Jorden buldrede og larmede

play
Ærter - ærtehøst

Slut med danske ærter i frysedisken

Se flere