¨

Stor efterspørgsel på nyt corona-badge – mange føler et behov for at holde afstand

00:41

Ifølge apoteker Betina Kjær Hansen er der mange, som føler et behov for at kunne signalere, at andre gerne må holde afstand. Video: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Et nyt badge fra Sundhedsstyrelsen er blevet taget pænt imod. Allerede inden dagens lancering, var det nye badge efterspurgt af mange.

Fra i dag kan borgere slå vejen ind forbi et af landets apoteker efter et nyt corona-badge, som Sundhedsstyrelsen har lanceret.

Og det er der en del, som har benyttet sig af. På Svane Apotek i Nykøbing Falster har apoteker Betina Kjær Hansen allerede delt mange ud, da TV2 ØST møder hende.

- Vi havde allerede i weekenden op til i dag mange, der kom og spurgte, men de måtte først frigives i dag, fortæller hun.

Læs også Hold øje med nyt blåt badge: Det betyder, at man skal holde afstand

Det blå badge med en tegning af to personer tegnet med en pil imellem skal minde folk om at holde afstand.

Badget en fås kvit og frit – men er særligt tiltænkt udsatte, sårbare eller bekymrede borgere med henblik på at undgå coronasmitte.

Ifølge Betina Kjær Hansen er der mange, som føler et behov for at kunne signalere, at andre gerne må holde afstand.

- Det er specielt til borgere, som er særligt udsatte i forbindelse med corona. Det er typisk borgere med en kronisk lidelse eller pårørende eller andre borgere, der er bekymrede og ønsker, man skal holde afstand til dem, fortæller hun.

Bliver husket på at holde afstand

Anni Jørgensen, der bor i Nykøbing Falster, har også hørt om Sundhedsstyrelsens nye badge. Selv har hun ikke brug for det, og da hun hørte om det første gang, var hun da også skeptisk.

- Da jeg hørte det første gang, syntes jeg, at det var et stort forbrug af ressourcer at sætte i gang – for det er hele tiden i medierne, at man skal holde afstand, siger hun og tilføjer:

- Men jeg har lige været på apoteket, og der var en ældre mand, som spurgte efter en badge.

Selvom Anni Jørgensen synes, der er meget information, om at man skal holde afstand, er det fint også at blive mindet om det, med nye badges fra Sundhedsstyrelsen. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Og det vidner ifølge Anni Jørgensen om, at der er nogen, der føler sig mere trygge med et bagde på jakken, som minder andre om at holde afstand.

- Jeg vil nok lige trække mig lidt mere til side, siger hun om det potentielle møde med en person, der bærer badget på sin jakke.

Badge udsendt på ønske

Har man ikke på førstedagen for de nye bagdes fået fat i et eksemplar, så er der ingen grund til nervøsitet.

På Svane Apotek i Nykøbing Falster står de nye badges frit fremme, så alle, der ønsker det, kan få sig et til at sætte på jakken. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

- Især efter i dag og med den pressedækning, det har fået, så tænker jeg, folk er parat til at komme ned. Det er ikke sikkert, at de lige kommer i dag, men vi har til uddeling, og løber vi tør – kan vi sagtens bestille flere fra Sundhedsstyrelsen, siger Betina Kjær Hansen

Det blå badge blev præsenteret af Sundhedsstyrelsens vicedirektør, Helene Probst, på et pressemøde i forrige uge.

Det nye badge er lanceret blandt andet på opfordring fra borgere og flere patientorganisationer om, at man skal kunne signalere, at andre skal tage hensyn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App