Støjplagede beboere sender appel til Folketinget

Beboerne langs Vesterskovvej i Nykøbing Falster har fået nok af det massive trafikkaos i deres bydel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Støjen gør det umuligt at snakke sammen, det hørmer af deisel-os og så ryster husene i deres fundament, når lastbilerne drøner forbi. Beboerne langs Vesterskovvej slår i et brev til Folketingets Trafikudvalg fast, at de ikke længere vil acceptere, at deres bydel drukner i trafik.

”Bægeret er nu fuldt, og vi kan ikke længere acceptere denne stigende trafikmængde, støj og forurening”, skriver beboerne blandt andet i brevet til Folketingspolitikerne.

Vesterskovvej er hårdt belastet af den stigende trafik til færgen i Gedser. Kombineret med den store trafik til sommerhusområdet i Marielyst lider strækningen ofte af forstoppelse. Derfor skal der bygges en omfartsvej nu, fastslår beboerne.

Og der er opbakning på Christiansborg, det forsikrer Henrik Høegh (V).

- Hver gang politikere fra vores område møder trafikpolitikerne på gangene herinde, husker vi dem lige på omfartsvejen.  Vi presser på alt det, vi kan. Og alle ved godt, at vi står med et kæmpe-problem, siger han.

Han håber på, at det omsider lykkes at skaffe penge til den længe ventede omfartsvej, når regeringen om kort tid offentliggør sin investeringsplan for infrastrukturen de kommende år.

Og måske har han lidt at have sit håb i.  Transportminister Lars Barfoed (K) har nemlig sidste uge i et brev til de støjplagede beboere skrevet, at han ”er opmærksom på projektet, og at det indgår i overvejelserne i forbindelse med den kommende investeringsplan”.