Steddatter beder om hjælp til at finde lystfiskere

Selv om politiet har indstillet eftersøgningen af 2 lystfiskere, der forsvandt lørdag, har den ene fiskers steddatter ikke opgivet håbet om at finde dem i live.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julie Hansen appellerer nu til offentligheden om at hjælpe med at finde hendes stedfar og hans ven, der lørdag forsvandt, da de sejlede ud for at fiske. Efter at have søgt efter de 2 mænd med helikopter i går mandag, har politiet indstillet eftersøgningen.

- Det er meget frustrerende. Politiet har jo allerede erklæret dem døde, og folk er begyndt at sende blomster til os, men jeg tror inderligt på, at de stadig er i live, og derfor håber jeg, at folk vil hjælpe med at lede efter dem, siger hun.

Beder om hjælp på Facebook

Familien har tirsdag aften oprettet en side på Facebook, hvor man kan hjælpe med eftersøgningen. Gruppen, der allerede har 600 medlemmer, kan du se her. Her skriver flere, at de går i gang med at lede efter de 2 lystfiskere onsdag formiddag.

Garvede fiskere

De 2 garvede lystfiskere Michael Skov Nielsen fra Mern og Jens Folmann Christiansen fra Stubbekøbing - begge 50 år - sejlede ud fra Hesnæs havn på Østfalster ved 9-tiden lørdag morgen. Da de ikke kom retur, tog Søværnets Operative Kommando (SOK) sammen med skibe fra redningsstationerne i Gedser og Klintholm samt fartøjet Kureren fra marinehjemmeværnet ud for at lede efter mændene, men måtte indstille eftersøgningen klokken 2 om natten.

Helikopter ledte

Mandag var en tyk tåge endelig væk, så SOK kunne sende en helikopter i luften, men heller ikke det førte redningsfolkene nærmere Michael Skov Nielsen og Jens Folmann Christiansen. Nu er eftersøgningen så indstillet, hvilket frustrerer Julie Hansen.

- Min papfar har 16 års militærerfaring og er trænet i at ligge i isvand. Havde det været min mor eller mig, det var sket for, var vi druknet, men min papfar er så professionel, han har det rigtige udstyr og ved, hvad han skal gøre i sådan nogle situationer. Hans kammerat har sejlet hele sit liv, og de kender området, så de har alle odds med sig i forhold til at overleve. Jeg synes ikke, der bliver taget hensyn til deres erfaring fra politiets side, og jeg synes, de har indstillet eftersøgningen for tidligt, siger Julie Hansen.

Både hendes mor og hende har været i kontakt med lokale sejlere for at se, om de vil drage ud og lede efter lystfiskerne. Samtidig har flere af Julie Hansens papfars tidligere soldaterkammerater været ude og leder efter de 2, og nu håber Julie Hansen, at folk vil holde øjnene åbne i det område, SOK mener, de kan befinde sig i.

Max 2 timer i vandet

Hos lokalpolitiet i Nykøbing Falster siger leder Kaj Vorbeck, at der ikke er planer om at gøre yderligere i forhold til at finde de 2 lystfiskere, medmindre der dukker nye oplysninger op.

- Vi var ude med helikopter i går uden at finde dem, og indtil videre er eftersøgningen indstillet. Da vi ikke har fået nye spor eller oplysninger at gå efter, gør vi ikke mere foreløbigt, siger han og afslører, at han ikke er helt så optimistisk som steddatteren i forhold til at finde de 2 mænd i live.

- Allerede i eftersøgningens start, meldte SOK ud, at mennesker i den type dragter allerhøjst kan overleve i 2 timer i så koldt vand. På den her årstid er det desværre sådan, at mennesker ikke kan klare sig ret lang tid i koldt vand, siger han.

SOK har angivet følgende område, som de mener, at mændene kan befinde sig i, og Julie Hansen håber derfor, at folk vil lede her:

Fra Askeby, langs kysten i Hjelm Bugt og ned til Midtfalsters kyst fra Hesnæs til Gedser.