¨

Statsjob forsvinder fra Falster

Foto: TV ØST

Omkring 30 bliver fyret og endnu flere job bliver flyttet fra statsforvaltningen i Nykøbing Falster. Til gengæld kan Ringsted glæde sig over jobfest.

I 14 år har Anette Petersen været ansat af staten i Nykøbing Falster. Her har hun taget sig af sager om børnebidrag. Det ser nu ud til at være slut. Statsforvaltningen i Nykøbing Falster, hvor Anette Petersen er ansat, bliver omstruktureret. Nu flytter hendes job til Ringkøbing.

- Jeg var meget overrasket, da jeg fik beskeden. Vi var godt klar over, at der skulle spares. Det skal der jo alle steder i det offentlige, så vi var godt klar over, at der var noget undervejs, men ikke at det ville være så drastisk, siger Anette Petersen.

Regeringen har sammen med Enhedslisten og Liberal Alliance vedtaget en ny struktur for landets statsforvaltninger. De skal nemlig både forbedres og effektiviseres. Derfor bliver FLERE stillinger fra Nykøbing Falster flyttet til blandt andet Bornholm og Jylland. Derudover bliver 30 stillinger sparet væk fra Nykøbing Falster.

- Der skal spares penge, og vi skal være mere effektive. Ved at specialisere sig rundt omkring i centrene, så kan man for det første bevare arbejdspladser, og for det andet få gjort det mere effektivt, så det ikke koster flere penge, end det skal, siger Lennart Damsbo-Andersen (S), der er formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Jobfest i Ringsted

Til gengæld har regeringen valgt at opprioritere statsforvaltningen i Ringsted. Ringstedafdelingen skal nu tage sig af alle sager, der drejer sig om kommunale tilsyn. Det betyder flere arbejdspladser. Til gengæld skal der spares i Nykøbing Falster.

Anette Petersen agter ikke at flytte til Ringkøbing for at beholde sit job. Derfor ender hun muligvis med at blive fyret.

- Det er jo ikke sådan bare lige at rykke tre børn og familie med til den anden ende af landet, selvom vi gerne ville, siger Anette Petersen.

Lennart Damsbo-Andersen (S) understreger, at omrokeringerne er noget, man må leve med.

- Det bliver man jo nødt til at acceptere. Det gælder jo også for alle mulige andre, der søger et nyt arbejde. Der kan man også være tvunget til at flytte til den anden del af landet. Her er det så bare arbejdsgiveren, der siger, at hvis du vil bevare dit job, så må du flytte et andet sted hen. Det er bare en regel, man må finde sig i, siger Lennart Damsbo-Andersen (S).

02:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App