¨

Sportscollege på Lolland Falster

Foto: TV ØST

Fra næste skoleår får unge mulighed for at kombinere idræt og uddannelse på Lolland Falster. Et nyt sportscollege åbner i august.

Unge, der er bidt af sport men samtidig også skal have en uddannelse, får nu en god mulighed for at få deres drømme opfyldt på Lolland Falster. Et sportscollege med plads til 50 elever starter i Nykøbing Falster til sommer.

På længere sigt er det tanken, at colleget skal bredes ud over hele Lolland og Falster og have plads til 100 elever.

Det første år vil det nye sportscollege tilbyde fodbold, håndbold og brydning til unge i 9. og 10. klasse samt elever på handelsskole og teknisk skole. Allerede i skoleåret 2008-2009 vil der sandsynligvis komme flere sportsgrene til. Det hele foregår i samarbejde med uddannelsescenter CEUS.

-Med det nye sportscollege håber vi at kunne fastholde de unge i landsdelen, så de ikke behøver at rejse til sportscolleger i Jylland. Så kan vi også bevare en god arbejdskraft og styrke vores uddannelser, siger Henning Simonsen, der er formand erhversklubben LF Naturligvis til P4 Sjælland.

LF Naturligvis har investeret 300.000 kr i det nye college. Også Lolland-Falsters Boldspil Union, Lolland Falsters Håndbold Forbund og Brydeklubben Thor er med i projektet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App