Souschefer fjernet trods protester

Selv om 30 høringssvar protesterer mod det, har Guldborgsund Kommune valgt at fjerne souscheferne i sfo'erne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Børne- og skoleudvalget i Guldborgsund Kommune har trods modstand fra fagforeninger og skoler besluttet at afskaffe souscheferne i skolefritidsordningerne.

På trods af, at 30 høringssvar talte imod, vedtog børne- og skoleudvalget i Guldborgsund den 18. marts at nedlægge souschefstillingerne på kommunens sfo’er og gennemføre besparelser for i alt 4,4 millioner kroner.

Reelt nednormeringer

I BUPL – pædagogernes fagforening – undrer faglig sekretær Anja Wollesen sig over, at politikerne ikke lytter til de mange høringssvar og advarsler.

- Politikerne lader sig tilsyneladende ikke anfægte af, at skolebestyrelser og medarbejdere samstemmende fraråder indgrebet, som på overfladen skal ligne en effektivisering af ledelsen, men reelt er nednormeringer i det pædagogiske arbejde, lyder det fra hende i en pressemeddelelse.

Rammer børnene

Ud over nedlæggelse af souschefstillingerne skæres ressourcetildelingen på sfo’er med flere end 90 børn ned, og vikarbudgetterne bliver reduceret. I alt svarer nedskæringerne til, at cirka 12 pædagogstillinger forsvinder, og det vil modsat, hvad politikerne siger, hovedsageligt ramme børnene.

Udvalgets beslutning forudsætter, at det rent faktisk er muligt at skære på ledelse og administration. På de mindre SFO’er er souschefen en del af det pædagogiske arbejde. Fyrer man souschefen, bliver der færre voksne omkring børnene. På de større SFO’er har ledelsesopgaverne et omfang, som SFO-lederen næppe kan klare alene.

- Hvad er det for ledelsesopgaver, der ikke skal løses mere: Et det udviklingsarbejdet, underretninger om udsatte børn eller medarbejderudviklingssamtalerne, der skal sløjfes? spørger Anja Wollesen.

I BUPL mener man ikke, at lederne vil være i stand til at overtage souschefernes opgaver, for de fleste ledere har i forvejen en arbejdsuge, der rækker et stykke ud over de 37 timer. Derfor vil konsekvenserne af fyringerne ifølge pressemeddelelsen blive mærkbare for børnene.


Nyhedsoverblik