SOSU-uddannelser populære blandt ledige

Selvom man er over halvtreds, er det aldrig for sent at skifte karriere. Det har Lone Koch bevist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lone Koch trodser dagligt vejr og vind på sin cykeltur rundt i Idestrup. Her er hun i praktik som hjemmehjælper. Og cyklen har erstattet en tyve år lang karriere bag skrivebordet, efter hun i 2007 blev opsagt i TDC.

- Det var bestemt ikke sjovt at skulle ud med ansøgninger til et jobmarked, hvor der var så meget rift om stillingerne. Men jeg tog det som en udfordring og oplagt mulighed for at søge nye græsgange, fortæller Lone Koch.

Hun nægtede dog at lade sig slå ud, og en dag fik hun øjnene op for social- og sundhedshjælper-uddannelsen.

- Jeg hørte tilfældigt om det i radioen, og så måtte jeg jo lige finde ud af noget mere om den mulighed, fortæller Lone Koch, der hurtigt kom igang med uddannelsen.

Og der er faktisk flere og flere ledige, der gør som Lone Bech. Omsorgs-uddannelserne oplever i år stor interesse fra ledige med en helt anden baggrund.

- Vi oplever, at folk kommer fra jobs som håndværkere, fra butikker eller fra banker og gerne vil sadle om til et nyt job, fortæller Gibber Larsen, der er uddannelseskoordinator på ældre-området i Guldborgsund.

Lige nu opfordrer jobcentrene faktisk mange ledige til at overveje netop uddannelse indenfor omsorg.

- Vi mangler social og sundhedshjælpere, og vi ser heldigvis, at flere og flere nu har lyst til at tage uddannelsen, fortæller jobcenterchef i Guldborgsund Per Bech Grønning.

Og man skal aldrig være bleg for at kaste sig ud i noget nyt, mener Lone Bech:

- Der er ikke noget, der hedder fyrre, fed og færdig eller halvtreds og helt forbi - det er, hvad du gør det til, fastlår hun.


Nyhedsoverblik