¨

Søren blev opereret for tarmslyng tre gange på tre uger: Læger får kritik

Søren Rasmussen tror, at hans forløb havde været bedre, hvis han var blevet overført til Køge Sygehus noget før. Det har han nu fået medhold i. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Søren Rasmussen blev opereret for tarmslyng, kort før Nykøbing F. Sygehus lukkede ned for den slags operationer. Nu har han fået medhold i sin klage.

Først fik han afvist en klage fra Patienterstatningen, men nu kan det være, at 43-årige Søren Rasmussen fra Sønder Kirkeby får sin erstatning alligevel.

For lidt over et år siden blev han nemlig opereret for tarmslyng hele tre gange på tre uger på Nykøbing Falster Sygehus – ganske kort tid før sygehuset lukkede ned for mave-tarm operationer efter en stribe fejl.

Og nu har Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn givet Søren Rasmussen ret i, at han blev fejlopereret.

Det skriver DR Sjælland.

Jeg mener, at det er rimeligt, at jeg bliver tilkendt en erstatning, fordi de to læger begik fejl

Søren Rasmussen, Sønder Kirkeby

Prøver at få erstatning

I afgørelsen står der således, at de to læger, der opererede ham handlede ”under normen for almindelig anerkendt lægefaglig standard”. Og det vil Søren Rasmussen bruge til igen at forsøge at få erstatning. Meget tyder nemlig på, at han ikke kommer til at arbejde igen.

- Jeg ender formentlig som førtidspensionist. Jeg ville da meget hellere tjene mine egne penge. Så jeg mener, at det er rimeligt, at jeg bliver tilkendt en erstatning, fordi de to læger begik den fejl, at de ikke sendte mig videre til specialisterne i Køge, siger Søren Rasmussen til DR Sjælland. 

Læs også "Nu hvor jeg har fået afslag, tager jeg fløjlshandskerne af"

Fejloperationen har også betydet, at han fået anlagt stomi, fordi hans tyndtarm nu blot er 70 cm. En tyndtarm er normalt cirka seks meter lang. Den afkortede tyndtarm betyder desuden, at han ikke længere kan optage den næring, han har brug for, ved at spise. Han får i stedet sondemad.

Vi har indskærpet over for vores læger, at de altid skal sende patienter videre, hvis de står over for en opgave, som de ikke kan magte

Arne Cyron, sygehusdirektør

Beklager fejlen

Og på Nykøbing Falster Sygehus beklager de forløbet.

- Vi har indskærpet over for vores læger, at de altid skal sende patienter videre, hvis de står over for en opgave, som de ikke kan magte, siger sygehusdirektør Arne Cyron til DR Sjælland.

- Med det samme, vi hørte om den her fejloperation, lukkede vi for akut tarmkirurgi, indtil der var ansat en ny kompetent leder, og lægerne havde været på ekstra uddannelse i Odense. Det her må ikke ske igen. 

Læs også ”Vi kan alle lave fejl, men jeg kan godt blive lidt bitter”

Nykøbing Falster Sygehus åbnede op for at foretage akutte mave-tarm-operationer igen i februar. 

Læs også Nykøbing F. Sygehus opererer tarme akut igen til februar

01:41

Se, hvordan det lød, da Søren Rasmussen første gang fik afvist sit krav om erstatning fra Nykøbing Falster Sygehus.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App