Sommerhusejer træt af oversvømmelser

Flere sommerhusområder i Marielyst har gentagne gange været plaget af oversvømmelser. Nu har en af sommerhusejerne fået nok og skrevet et åbent brev til Guldborgsund Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der stod vand over det hele her, og helt op til, når vi skulle ud til vores bil, måtte vi have gummistøvler på, forklarer sommerhusejer Mads Glen Wehlast.

Han har flere gange oplevet, at kraftigt regnvejr har ført til store oversvømmelser på sin sommerhusgrund, og han frygter, hvilke konsekvenser det vil få, hvis der ikke snart bliver gjort noget for at komme problemet til livs.

- Vi bliver bekymrede, hver gang det regner, så altså det er noget, der skal gøres noget ved nu, det er et alvorligt problem, fastslår han.

I et forsøg på at råbe byrådspolitikerne op har Mads Glen Wehlast skrevet et åbent brev til Guldborgsund Kommune, hvor han opfordrer politikerne til at tage affære.

- Der er gået 4,5 år, hvor der har været utallige møder, men der er intet sket, og nu skal der handling bag, det kan ikke nytte noget, man bliver ved med at snakke, siger Mads Glen Wehlast.

Planer strandede

Formanden for teknik- og miljøudvalget i Guldborgsund kommune Flemming Jantzen (V) oplyser, at kommunen har arbejdet på at finde en fælles løsning for hele området, men at planerne strandede i sommers, fordi parterne ikke kunne blive enige.

Efter henvendelsen fra Mads Glen Wehlast vil teknik- og miljøudvalget nu forsøge at finde en anden løsning.

- Jeg vil indkalde til et møde for de berørte lodsejere, det vil sige dem, der har de lavest liggende grunde, og så vil jeg prøve at drøfte med dem, hvor stort problemet er, hvor stort omfanget er, hvilke løsninger der kan komme på tale, siger formand for teknik- og miljøudvalget Flemming Jantzen.

Nyt håb

Den melding vækker håb hos sommerhusejerne i Marielyst.

- Jeg synes, det er godt, men jeg håber også, at der på mødet kommer et oplæg fra kommunen, at det ikke bare er mere snak, de sidste 4,5 år har der ikke været andet end snak og møder, så jeg håber, kommunen nu vil komme med et konkret oplæg, som grundejerne kan tage stilling til, siger Mads Glen Wehlast.

Sagen vil blive taget op på det næste møde i teknik- og miljøudvalget.