Sølv til bueskytten Stephan Hansen

Flot resultat af Nykøbing Falsters bueskytte, Stephan Hansen, ved internationalt stævne i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 20-årige bueskytte fra Nykøbing Falster, Stephan Hansen, sikrede sig i weekenden en sølvmedalje ved det internationale stævne King of Archery, der blev afholdt i byen Weert i Holland. Det skriver Stephan Hansens far, Dan Hansen, i en pressemeddelelse.  

Stephan Hansen var oppe imod en stor del af verdenseliten, da han kæmpede som én ud af 140 skytter i sin klasse Senior Compound. Stævnet blev afviklet ved, at skytterne skød 90 pile efter en større 10'er end normalt, og herefter gik de ni bedste skytter videre til Superfinalen. Her lå Stephan Hansen som én af de bedste, da han som én af fem skytter havde skudt fuldt hus.

Alle ni finalister skød 30 point i første superfinalerunde, men seks finalister blev sorteret fra, da de begyndte at skyde efter den normale størrelse 10'er. Stephan Hansen var stadig tilbage og kæmpede mod amerikaneren Paul Tedford og hollænderen Peter Elzinga.

Amerikanske Paul Tedford røg først ud og fik derfor en tredjeplads, og i næstfølgende runde skød Stephan Hansen 28 point mod Peter Elzingas 29 point. Stephan Hansen sikrede sig dermed en sølvmedalje, og Peter Elzinga fik med guldet revanche for sit nederlag til Stephan Hansen i Marokko for en uge siden.    

- Jeg har fået en rigtig god start på indendørssæsonen og ser frem til at tage til Bangkok om en uge og forhåbentlig fortsætte med god skydning, siger Stephan Hansen.