Solsorteunger er snart flyvefærdige

I Nykøbing F. har Lajla Brygger i en måned haft en solsortefamilie boende dør om dør. Hun har med billeder fulgt solsortefamiliens liv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En solsortefamilie slog sig i begyndelsen af april ned og byggede en rede i en cykelkurv tæt ved Lajla Bryggers bopæl i Nykøbing F. Og solsortefamiliens liv den seneste måned har fået stor opmærksomhed af beboerne i området på Holger Brodthagensvej i byen.

- I begyndelsen af april byggede solsortene rede i en cykelkurv på en cykel. Det fik også til at hænge cykelkurven op på væggen ved indgangen til lejligheden. Og siden har vi kunne følge med i livet og familieforøgelsen. Det er et stort samtaleemne for beboerne i området, fortæller Lajla Bryger.

- De tre unger, der er blevet udruget, er formentlig ved at være flyveklar. Det har været pragtfuldt at følge med i, tilføjer hun.

Lajla Brygger har løbende sendt billeder til TV ØST den seneste måned:

Billede 1: 5. april: Her opdagede Lajla Brygger reden i cykelkurven, der var placeret på en holdende cykel.

Billede 2 og 3: 9. april: Lajla Bryggers nabo skulle bruge cyklen, så han tog reden op af den ene og over i den anden, satte kurven op på væggen og se lige hvad der er kommet ud af det, solsorten byggede videre og har lagt sit første æg.

Billede 4: 24. april: Så er der kommet " børn ". Solsorten har været dygtig. Den lagde tre æg og her ses det, hvad de er blevet til. Vi har også gået lidt på listefødder og passet på den.

Billede 5: 4. maj: Det går stærkt med solsorteungerne i cykelkurven. Nu er de 10 dage gamle og fylder hele reden. Det er stadig tre unger som trives og har det godt.