Snyd for millioner: To unge mænd sigtet for bedrageri med salg af træpiller

To mænd fra Nykøbing er fredag blevet varetægtsfængslet for bedrageri og skattesnyd for flere millioner. Begge nægter sig skyldige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En større ransagninger i en sag om særligt grove bedragerier med salg af træpiller førte torsdag til, at to mænd fra Nykøbing Falster blev anholdt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De to mænd, der er henholdsvis 30 år og 27 år, sigtes ifølge Carsten Høj Hansen, leder af Økonomisk Kriminalitet, for bedragerier efter straffelovens skærpede bestemmelse om særligt grove overtrædelser ved salg over internettet gennem forskellige selskaber.

De blev desuden sigtes for omfattende skattesvig efter straffelovens bestemmelser.

Fredag var de to unge mænd for en dommer ved et lukket grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster. Her blev det besluttet, at de skal varetægtsfængsles indtil den 2. maj. Det skriver Folketidende

Mændene har ifølge avisen opereret med flere selskaber, som ikke leverede de varer, som omkring 100 kunder havde bestilt via nettet.

Nægter sig skyldige

Dermed mistede kunderne ifølge sigtelserne indbetalinger for 1,2 millioner kroner.

Den 30-årige er desuden sigtet for skattesvig ved at have hjulpet mindst 200 mennesker med at skaffe sig ulovlige fradrag.

Begge mænd nægter sig skyldige.