Snoge-unger sat ud i Eskilstrup (Video)

Snogene er et særdeles sjældent dyr i den danske natur. Derfor var det også en helt unik oplevelse, der ventede en flok børnehavebørn i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I slutningen af juni fik Krokodille Zoo i Eskilstrup indleveret 450 æg fra den danske snog. Æggene blev indleveret af en mand, der havde fundet dem i sin have. Den zoologiske have har ruget på æggene siden slutningen af juni, og i nat begyndte de så at klække, og flere hundrede af snogene kom til verden.

- Det er virkelig spændende, for vi har jo aldrig haft sådanne snoge før, lyder det begejstret fra ejeren af den zoologiske have René Hedegaard.

Snogen er udrydningstruet og meget sjælden. Derfor skulle snogene så hurtigt som muligt sættes ud i det fri, og det havde Krokodille Zoo i dag aftalt med 20 børnehavebørn, at de skulle gøre. Børnene i Søruphus skovbørnehave var henrykte over at få lov til at sætte slangerne ud:

TV2 ØST var med til udsættelsen af snogeungerne. Se videoen herunder:
[video:video_mangler:090806_snoge.flv]

- Jeg glæder mig så meget til det. Og snogene kan bedst lide at være ude i naturen og spise frøer, fortalte Kristine Larsen, der slet ikke var bange for snogene.

En efter en forsvandt snogene ud i skovsøen. Snogene var i dag kun omkring tyve centimeter lange, men ude i friheden kan de vokse sig op til over en meter lange.