Snevejret er ved at være drevet over – men fygesne skaber glatte veje

Det kraftige snevejr er aftaget, men de store mængder sne, der ligger på jorden, skaber problemer for trafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det sidste døgns voldsomme snevejr er ved at være overstået i TV2 ØSTs sendeområde, hvor især Sydsjælland, Lolland og Falster har været hårdt ramt af kraftige snebyger.

quote Der ligger en del fygesne på vejene som gør, at man bliver nødt til at køre med nedsat hastighed

Camilla Eghøj, vagthavende, Vejdirektoratet

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder nu, at der fra onsdag formiddag kun vil komme nedbør i form af snedrys, og at der ikke bør komme mere end 0-1 centimeter sne på hverken Sydsjælland eller Lolland og Falster.

- Det ser ud til, at de kraftige snebyger bevæger sig syd for området, så jeg forventer ikke flere kraftige snefald. Det er i så fald kun nede ved Gedser, at der kan komme en lidt kraftigere snebyge, siger Martin Lindberg, vagthavende meteorolog ved DMI og fortsætter:

- Ellers er det kun let snedrys her i formiddagstimerne, og så ophører det fuldstændig fra sidst på formiddagen.

Glatte veje forlænger køretiden

Selvom det kraftige snevejr er ved at være drevet over, blæser det dog stadig en hel del i den sydlige del af regionen, og det skaber problemer med fygesne på både motorveje og de større landeveje. Det er blandt andet tilfældet på Sydmotorvejen hele vejen mellem Tureby og Farøbroerne, oplyser Camilla Eghøj, der er vagthavende hos Vejdirektoratet.

- Der er generelt set ikke synderligt mange biler på vejen, men der ligger en del fygesne på vejene, som gør, at man bliver nødt til at køre med nedsat hastighed. Så selvom de kører og salter og rydder løbende, er der stadig hjulspor på vejen på grund af det her fygesne, fortæller Camilla Eghøj.

Sådan så det ud onsdag morgen på Sydmotorvejen ved Rønnede.
Sådan så det ud onsdag morgen på Sydmotorvejen ved Rønnede. Foto: Jacob Linddahl - TV2 ØST

De sneplove, der er sendt ud for at rydde sneen, er i sig selv også med til at sænke hastigheden på Sydmotorvejen, hvor bilister flere steder kan opleve at måtte sænke farten til mellem 50 og 60 kilometer i timen, hvis de ender bag en sneplov.

Tidligt onsdag morgen kørte en sneplov sågar fast på Sydmotorvejen i sydgående retning ved afkørsel 41 Vordingborg. Sneploven sad fast i tidsrummet mellem klokken 5 og 6 og spærrede ifølge P4 Trafik for afkørslen.

Politi: - Kør forsigtigt!

Helt generelt opfordrer begge politikredse bilister til at køre forsigtigt, hvis de bevæger sig ud på vejene i løbet af morgen og formiddagstimerne.

- Man skal være meget årvågen, når man kører ud i trafikken, for der kan være meget glat nogle steder, mens der andre steder ikke er glat. Det kan jo skifte lynhurtigt, så man skal være opmærksom, siger Boye Rasmussen.

På Holbækmotorvejen endte en bilist i nat i grøften på grund af glatføre.

DMI oplyser, at der de kommende dage ikke vil falde mere nedbør.