Sne og slud – posten skal ud (Video)

Endnu engang massive snefald. Værst gik det ud over de sydlige egne af regionen. Politiet frarådede al unødvendig kørsel i blandt andet Nykøbing Falster. Men det forhindrede ikke posten i at komme ud nogle steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke sådan lige til, når man skal kæmpe sig igennem snedriver og fygning på en tohjulet cykel med to tasker og 300 breve. Men det gør Lone Gregersen, som er postbud i Sundby ved Nykøbing Falster.

- Det er hårdt og man er ved at være godt brugt efter nogle lange arbejdsdage, siger Lone Gregersen.

[video:video_mangler:100130_posten_skal_ud.FLV]

I et par år har Lone Gregersen været postbud og der skal meget til at slå hende ud. Hun skulle i dag have været ude på sin vanlige rute på landet, men det gik altså ikke.

- Vi valgte at nedlægge landruterne, for vi kan simpelthen ikke komme derud og så har vi koncentreret os om bydelen i stedet for, siger hun.

Derfor er posten kun kommet ud i byområderne i Nykøbing Falster. Men det var ikke kun der, der var problemer. I dag var det kun et ud af fire breve i hele den sydlige del af Sjælland, som forlod kasserne i distributionscentrene. På Møn og Præstø kom posten slet ikke ud.

Hjælp dit postbud

Livet som postbud i disse dage er anstrengende, så de opfordrer til at hjælpe dem lidt på vej.

- Ved at fjerne sneen, så man kan komme ind til postkassen og gerne også, så man kan se navnet på postkassen, siger Lone Gregersen.

Post Danmark har indkald ekstra mandskab i næste uge og skulle derfor gerne nå ud med den forsømte post i starten af næste uge - hvis ellers at vejret tillader det.