¨

Smitteudbrud på Storstrømsbyggeri: Syv medarbejdere testet positiv

Byggeriet af den nye Storstrømsbro er ramt af en corona-udbrud. Fredag testes alle medarbejdere i et mobil testcenter på byggepladsen. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Hovedentreprenør på Storstrømsbyggeriet, SBJV, er blevet ramt af et lokalt corona-udbrud. Syv medarbejdere er testet positiv. Fredag testes alle.

Der er udbrudt smitte af covid-19 hos italienske SBJV (Storstrøms Bridge Joint Venture, red.), der er hovedentreprenør på opførelsen af den nye Storstrømsbro. Syv kontormedarbejdere er torsdag testet positiv.

Det skriver SBJV i en pressemeddelelse.

- Vi har derfor sendt alle kontormedarbejdere hjem og vil i morgen, fredag, teste alle medarbejdere på byggepladsen ved hjælp af et mobilt testcenter, lyder det fra Emanuele Lancellotti, der er projektleder for SBJV, i pressemeddelelsen.

Byggeriet af den nye Storstrømsbro udføres blandt andet af en stor del udenlandsk arbejdskraft fra blandt andet Italien, Rumænien, England og USA.

Forventer ikke smitte på byggeplads

På anlægsområdet på Masnedø er der etableret to kontorbygninger. Den ene tilhører SBJV med cirka 80 kontormedarbejdere, og det er her, de smittede arbejder.

Der følges op på fredagens test igen mandag og onsdag i næste uge

Emanuele Lancellotti, projektleder, SBJV

Den anden administrationsbygning tilhører Vejdirektoratet med cirka 20 kontormedarbejdere. Herudover er der omkring 200 bygningsarbejdere på byggepladsen.

SBJV oplyser, at det ikke har mistanke om smitte hos hverken byggearbejderne eller Vejdirektoratets medarbejdere.  

- Med testningen af alle medarbejdere i SBJV og i Vejdirektoratet håber vi at kunne stoppe smittespredningen hurtigt. Vi er i tæt dialog med myndighederne, og følger selvsagt retningslinjerne i Corona-beredskabet, udtaler Emanuele Lancellotti og fortsætter:

- Det vil sige, at der følges op på fredagens test igen mandag og onsdag i næste uge.

SBJV har siden 12. marts 2020 haft en dansk læge tilknyttet projektet, som har ydet lægefaglig rådgivning til SBJV. Herunder er der indført en række præventive tiltag, bl.a. temperaturkontrol før adgang til byggepladsen samt kontrolprocedurer ved ind- og udrejse af Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App