¨

Smadrede mast mod bro: Frygtede for børnene

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Et mareridt, fyldt med stress og angst for de tre børn. Sådan fortælleren Meta Jasper Boessenkool, der søndag styrede det skib, der sejlede ind i Guldborgbroen.

Strømmen var for stærk, vinden på tværs - og det virkede farligt at sejle videre. Men netop som familien Boessenkool gav op og ville tilbage til sikker havn i Guldborg satte motoren ud – og skibet drev kort efter ind i Guldborgbroen

Det var søndag middag situationen ved Guldborg, hvor et sejlskib klokken 11.56 af strømmen blev tvunget ind i broen, der leder trafikken over Guldborgsund mellem Lolland og Falster.

Skipperen på skibet var Meta Jasper Boessenkool fra København, og hun synes slet ikke om situationen.

- Det var væmmeligt, også fordi vi havde vores tre børn ombord, fortæller hun til TV ØST.

Tvunget ind i bro

Skibet hører hjemme i Gåbense Havn på Falster, og familien var på vej tilbage til havnen, da det gik galt.

- Efter motoren satte ud forsøgte vi at sejle gennem Guldborgbroen på sejl – men strømmen var for stærk, så vi blev kastet ind i broen, hvor vi hang fast – og samtidig knækkede masten af, siger fortæller Meta Jasper Boessenkool.

Ifølge brovagt Ole Hegelund skete der ikke skader på broen ved sammenstødet, om end der var rigtig travlt efter kollisionen. Blandt andet hjalp forbipasserende på land med at holde wires og reb fri af broen, indtil skibet igen blev gjort frit af broen.

- Alle var rigtig søde og hjalp os, men det er ikke så godt. Masten er knækket og sejlene er ødelagt – og vi er jo så tilbage i Guldborg, siger Meta Jasper Boessenkool. Der er også kommet enkelte ridser på skibets skrog.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har uheldet på havet ikke haft betydning for deres arbejde i dag.

01:21 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App