¨

Slut med hjemløses hundepension

Foto: TV ØST

Værestedet Perronen i Nykøbing Falster lukker hundeplejeordningen efter nytår. Der er ikke længere penge til at drive det videre.

Efter nytår er det slut med landets formentlig eneste hundeplejeordning, hvor udsatte og hjemløse gratis kan få passet deres hund, mens de er på hospitalet, i fængsel eller på afvænning.

For efter to et halvt år som forsøgsprojekt er der ikke længere penge fra Guldborgsund Kommune til den ene ansatte, der leder hundeværkstedet på Værestedet Perronen i Nykøbing Falster, fortæller DR Sjælland.

Ifølge formand for Perronen, Klavs Lauritzen, så ser det sort ud for projektets overlevelse, selvom værestedet også har søgt penge fra SATS-puljen, der er øremærket samfundets svageste.

- Vi får først svar omkring april måned 2015. Men det her hundeværksted slutter jo 31. december, så det er jo et kæmpe problem, siger han til DR Sjælland.

Også penge til næste år

Hos formanden for handicap- og psykiatriudvalget i Guldborgsund kommune, Ole Bronne Sørensen, så er det helt naturligt, at den kommunale støtte ophører: For hundeværkstedet var kun et projekt.

- Der er en dato på, hvor længe man får pengene, og hvor mange der er. Det ved man på forhånd. Men for næste budgetår har vi allerede, som et af de ganske, ganske få områder givet penge. Vi har faktisk givet Perronen godt 600.000 kroner til det fortsatte arbejde. Og med de penge mener jeg også, at Perronen kan fortsætte med projektet i en eller anden form, siger han.

Frygter at social ulighed øges

Men fra Perronens formand lyder det, at de penge skal gå til en daglig leder af værestedet samt en deltidsansat socialrådgiver. Og det koster en fuldtidsstilling at drive Hundeværkstedet, ikke mindst på grund af hundeplejeordningen.

Det kræver nemlig meget koordinering med de familier, der tager hunde og katte i pleje. Derfor vil Perronen foreslå en løsning, hvor Guldborgsund deler udgiften med to andre kommuner. Et forslag som Ole Bronne Sørensen er positivt stemt over for. Den daglige leder af hundeværkstedet, Majken Christensen, frygter, at en lukning af hunde-pensionen for de hjemløses hunde, vil øge den sociale ulighed:

- Hvis indgangsvinklen er, at hunden er i vejen, så hører man tit, at de siger nej, for så føler de sig ikke forstået. Man må huske, hundene betyder utroligt meget for mange af de her mennesker. Hundeværkstedet har i to år været et forsøgsprojekt, støttet af Guldborgsund Kommune - Men til nytår slutter projektet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App