¨

Skud mod politibil i retten i dag

Foto: TV ØST

Retssagen mod to mænd på 31 og 39 år begyndte i dag. Mændene er tiltalt for forsøg på manddrab efter en af dem skød mod en patruljevogn i Listrup på Falster.

 

To mænd var i dag på anklagebænken i sagen fra Listrup på Falster, hvor en patruljevogn blev beskudt, da den ville stoppe en varevogn tilbage i marts 2011. Begge er tiltalt for forsøg på manddrab.

De to mænd er henholdsvis 31 og 39 år og begge nægter sig skyldige i forsøg på manddrab. Den 31-årige erkendte dog i retten i dag, at han havde skudt mod en politibilen.

- Han erkender at have forvoldt fare, men nægter drabsforsøg. Så det som sagen handler om er, om min klient havde til hensigt at dræbe, eller om det alene var at stoppe patruljevognen, sådan som han selv gør gældende, siger Jesper Storm Thygesen, der er forsvarer for den 31-årige.

De to mænd var i færd med at køre væk med to kompressorer, som de kort forinden havde stjålet fra maskinforretningen Karl Merz, da de blev overrasket af patruljevognen. Den 31-årige forklarede i dag, at det var i en form for panik, at han begyndte at skyde mod politibilen. Endvidere forklarede han, at han kun havde taget geværet med, fordi han ville skyde sig ind i maskinforretningen, hvis han ikke kunne komme ind med en rambuk.

Men anklageren går altså efter at få dømt de to for forsøg på manddrab.

- Det er en meget alvorlig sag, og man har nok haft nogle ideer om, hvad der ville ske, når man affyrede våbnet , siger Line Scharf, der er anklager i sagen.

Den 39-årige som kørte varebilen er også tiltalt for forsøg på manddrab.

- Hvis man er med til en forbrydelse, kan man også blive straffet for det en anden gør, hvis man har kendskab til det, siger Line Scharf, der er anklager i sagen.

Der ventes at falde dom i sagen den 20. januar.

03:30 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App