Skovhugger kæmper for sit liv

Den polske skovhugger, der onsdag middag blev ramt af et faldende poppeltræ, er stadig i livsfare. Manden mistede begge ben ved ulykken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trods en 4 timer lang operation onsdag lykkedes det ikke med sikkerhed for lægerne at redde en 38-årig polsk skovhuggers liv.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

I første omgang blev manden ikke vurderet til at være i livsfare, men et meget stort blodtab gør, at han nu vurderes til at være i fare for at dø som en følge af ulykken. Her fik han en tung træstamme ned over benene.

Mistede begge ben

Ulykken skete ved Radsted nær Sakskøbing onsdag kort før middag. Her var den meget erfarne skovhugger sammen med en medhjælper igang med at fælde et stort og meget skævt poppeltræ. Der var tale om en kompliceret fældning, der endte helt galt, da træet faldt i den stik modsatte retning af det planlagte.

Ifølge en pressemeddelelse fra arbejdsgiveren Skovbyholm Grønt har manden mistet begge ben ved ulykken.

Det ene ben blev revet af på stedet, da træet faldt – det andet blev svært beskadiget og lægerne måtte til sidst også opgive at redde det.

Skovbyholm Grønt fik efter ulykken 3 strakspåbud fra Arbejdstilsynet, der skal forhindre, at en lignende ulykke sker igen.

Ifølge selskabet selv har de gjort alt for at sikre medarbejderen både menneskeligt og økonomisk.