Skoler sikrer sig mod skyderi

Det er ikke mere end et par uger siden, en dreng fra Ærø truede med at skyde omkring sig på sin skole. Og nu bliver de danske skoler opfordret til at tage truslen om skoleskyderier alvorligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi husker alle billederne fra USA og senest også skoleskyderier i Finland og Tyskland.

Her i Danmark kan truslen stadig synes fjern. Men den er kommet tættere på , og de danske skoler skal nu have individuelle handlingsplaner mod skoleskyderier.

- Det er jo sådan nogle planer, vi helst ville have været foruden, men vi må indse, at det er en trussel, vi er nødt til at tage stilling til, fortæller Carsten Toft Nielsen, som er uddannelsesdirektør på  Lollands-Falsters CELF-skoler og samtidig sidder i Undervisningsministeriets udvalg til at se på skoleskyderiernes trussel.

Den 3. juni vil udvalget, der består af både repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner og fra politiet, udsende sine anbefalinger til alle danske skoler om, hvordan de kan håndtere truslen.

Blandt andet bliver skolerne opfordret til at indgå et tæt samarbejde med det lokale politi for sammen at planlægge forebyggelse og konkrete handlingsplaner for, hvordan der kan handles, hvis det værst tænkelige skulle ske.
Også på CELF vil man følge anvisningerne:

- Vi kan ikke undgå at tage politiets erfaringer i brug, både fra udlandet og herhjemme. Og der er ingen tvivl om, at samarbejdet med det lokale politi vil betyde for at kunne tage hensyn til forholdene de enkelte skoler, fortæller Carsten Toft Nielsen.

Også hos lokalpolitiet i Nykøbing Falster ser man frem til samarbejdet.

- Jeg tror og håber, at der kan skabe tryghed for både skolernes elever og ansatte, at vi får det her tætte samarbejde, lyder det fra Niels Dennis Sørensen, der er leder ved lokalpolitiet i Nykøbing Falster.

Og selvom planerne forhåbentlig aldrig bliver nødvendige, er de gode at have, mener eleverne på CELF.

- Jeg tror ikke, det vil ske, men det er helt sikkert rart at vide, at der er en konkret plan for, hvad man kan gøre, fortæller Louise Hallberg fra HH 2B på CELF i Nykøbing Falster.