¨

Skoleleder til muslimske elever: Det er ikke religionens skyld

Foto: TV ØST

Weekendens attentat i København handler ikke om religion, lyder det fra skolelederen på Lindeskovskolen, der har mange muslimske elever.

Danmark flager på halv i dag efter weekendens formodede terrorangreb i København, hvor en 22-årig mand med palæstinensisk baggrund spredte skræk i København. Det gælder også flere af landets folkeskoler, hvor dagen vil blive markeret med ét minuts stilhed. Det skriver DR P4 Sjælland.

Et af de steder er Lindeskovskolen i Nykøbing Falster. Her er en fjerdel af eleverne muslimer. Derfor gør skolelederen noget ekstra ud af at tale om skyderierne.

- Vi vil starte dagen med at have en lille seance i hver af de tre afdelinger, vi har, hvor vi vil fortælle om, hvad der er sket i weekenden og hvorfor.

En fjerdedel med muslimsk baggrund

Det fortæller Hans Christiansen, som er skoleleder på Lindeskovskolen til DR P4 Sjælland. Omkring en fjerdedel af de 380 elever har muslimsk baggrund.

Han er en blandt mange skoleledere, der har brugt en del af morgenen på at fortælle eleverne, hvordan de skal tackle tragedien.

- Vores flagstang er desværre i stykker, så vi kan ikke flage på halv, men eleverne vil opdage mange andre steder, der flager på halv. Vi holder en lille respektfuld mindestund omkring det, fortæller Hans Christiansen.

Havde det ikke godt

Det er vigtigt at fortælle både små og store elever, at elevernes egen religiøse baggrund ikke var årsag til hændelserne i København, pointerer Hans Christiansen.

- I de større klasser vil jeg sige noget om, at der er nogen, der måske kunne høre, at det var, fordi, at det var en muslim, der skød og gjorde de der ting. Og så vil jeg fortælle dem, at det var ikke derfor, men fordi det var en mand, der ikke havde det særlig godt, siger han.

Han mener, at nogle af eleverne kan blive berørte af debatten om, at årsagen skyldes islam.

- Nogle af eleverne vil selvfølgelig få det dårligt med, at de får at vide: 'Jamen det var, fordi de (gerningsmændene, red.) var sådan, som eleverne er - nemlig muslimer', og det var jo ikke, derfor han gjorde det.

I hele Danmark bliver weekendens attentat markeret.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App