Skoleinspektør: Karakterer er ikke det vigtigste

Eleverne i 9. klasse på Guldborgsund Ungdomsskole dumpede dansk og matematik sidste år. Skoleinspektøren går ikke ind for SF og R's forslag om karakterkrav

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SF og De Radikale har meldt ud, at karakterer fremover bør være med til at afgøre, om unge kan komme ind på erhvervsskolerne og uddanne sig til for eksempel mekanikere, håndværkere eller frisører.

Men ifølge inspektøren på Guldborgsund Ungdsomsskole i Nykøbing Falster, Hans Erik Christiansen, så er der andre færdigheder, der er lige så vigtige som karakterer i dansk og matematik, skriver dr.dk.

- At man kan komme op, komme af sted, møde til tiden, begå sig med andre og alle de ting som er vigtige for at være på en uddannelsesinstitution síger han.

Inspektør: Karakterer er ikke vigtigst
Langt de fleste unge vælger i dag de gymnasiale uddannelser, men ved at stille krav om, at de unge skal bestå dansk og matematiik, vil erhvervsuddannelserne blive mere attraktive for de unge, mener de SF og De Radikale nu.

På Guldborgssund Ungdomsskole var karaktergennemsnittet ved sidste års afgangseksamen 0,8 i matematik og 1,7 i dansk., men inspektøren mener, at det vil være en skam, hvis karaktererne får for stor betydning for, hvem der kan optages på erhvervsskolerne.


Skal have chancen

Hans Erik Christiansen frygter, at karakterkravene i sidste ende kan ramme de forkerte:

- Jeg tror, der er nogen som ikke får chancen, som jeg tror godt kunne, siger han til DR.

Formanden for Danske Erhvervsskoler Peter Amstrup har det omvendte synspunkt. Han mener, det er på sin plads med skærpede adgangskrav på erhvervsuddannelserne.

- Vi får for mange ind på skolerne, der ikke kan leve op til de faglige krav, siger Peter Amstrup til Ritzau.