Skoleelever bytter klasseværelset ud med byrådssalen

Niende klasserne fra Nordbyskolen i Nykøbing Falster har i denne uge skiftet klasselokalet ud med byrådssalen i Guldborgsund Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvordan får man en flok teenagere i 9. klasse til at interessere sig for historie, samfundsfag og kristendom?

Man tager dem med i Byrådssalen.

quote Man er i helt nye omgivelser, så det ikke bare er ens egen trygge klasse

Sofie Sklander fra 9.b.

I denne uge byder borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) velkommen til 9. årgang på Nordbyskolen fra Nykøbing Falster.

- Det er meget fedt at komme lidt ud fra skolen og fokusere på ét emne. Man føler selv, det er lidt mere alvor. Man er i helt nye omgivelser, så det ikke bare er ens egen trygge klasse, siger Sofie Sklander fra 9.b.

Fokus på historie, samfundsfag og kristendom

9. årgang på Nordbyskolen har i denne uge humanistisk uge med faglig fordybelse i byrådssalen. Humanistisk uge er et eksperimenterende udviklingsprojekt formuleret som et didaktisk læringskoncept til 8. og 9. klasse.

Eleverne skal i løbet af ugen fokusere på historie, samfundsfag og kristendom.

Artiklen fortsætter under billedet.

Skoleelerne skal fokusere på fagene samfundsfag, historie og kristendom.
Skoleelerne skal fokusere på fagene samfundsfag, historie og kristendom. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- Jeg synes, det er meget rart at have ét emne at forholde sig til, så man ikke hele tiden skifter fra fag til fag, siger Sofie Sklander fra 9.b

Artiklen fortsætter under billedet.

Ifølge Sofie Sklander fra 9.b er det fedt at blive undervist i nye omgivelser.
Ifølge Sofie Sklander fra 9.b er det fedt at blive undervist i nye omgivelser. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

quote Man får lov til at koncentrere sig om ét bestemt emne og virkelig dykke ind i det

William Pedersen fra 9. årgang

Den pointe bakker William Pedersen fra 9. årgang hende op i:

- Jeg synes faktisk, det er virkelig dejligt. Man får lov til at koncentrere sig om ét bestemt emne og virkelig dykke ind i det og fordybe sig, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sofie Sklander og William Pedersen fra 9. årgang er godt tilfredse med at møde op i byrådssalen denne uge i stedet for klasseværelset på Nordbyskolen.
Sofie Sklander og William Pedersen fra 9. årgang er godt tilfredse med at møde op i byrådssalen denne uge i stedet for klasseværelset på Nordbyskolen. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Når John Brædder kommer forbi

Når byrådssalen danner rammerne om klasseværelset, så stiger forventningerne i forhold til dem, der normalt er på Nordbyskolen.

- Det er lidt sjovt at komme ud, hvor borgmesteren John Brædder kom og sagde hej og holdt en tale. Han kommer endda måske, når vi skal fremlægge de her ting på torsdag. Så det er da lidt ekstra pres, siger William Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

William Pedersen fra 9.årgang mener, det er lærerigt at få lov til at se, hvordan politikerne arbejder.
William Pedersen fra 9.årgang mener, det er lærerigt at få lov til at se, hvordan politikerne arbejder. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Han ved godt, at det ikke er alle elever, der får lov til at besøge byrådssalen på Rådhuset i Nykøbing Falster, hvor de lokale politikere beslutter, hvad der skal ske i Nykøbing.

- Det er fedt at komme ud og se hvor politikere arbejder, og vi ser noget nyt, som vi ikke ser i hverdagen, siger William Pedersen.