Skatteål og sorte fisk på havnen i Stubbekøbing

Skattecenter Køge fik sort fiskehandler i nettet på havnen i Stubbekøbing. Nu skal fiskehandleren til torskegilde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er mange slags fisk - og senest har Skattecenter Køge fået sorte fisk i garnet. Ved en aktion i sidste uge på havnen i Stubbekøbing afslørede skattefolkene hvad de betegner som et forsøg på sort fiskehandel.

Baggrunden var, at Fiskeridirektoratet gennem længere tid havde observeret en livlig trafik med kassevogne og trailere når inspektørerne havde forladt havnen.

Således også i torsdags. Men dennegang var der civilklædte toldere på havnen - og de opdagede sent på aftenen  at ca. 150 kilo fisk blev læsset fra en kutter ind i en varevogn, hvis ejer bor i Maribo

Kontrollørerne beslaglagde straks fiskene, men ejeren af vognen forklarede, at han helt tilfældigt var kommet en tur forbi, og at fiskeskipperen fra Thyborøn havde foræret ham de 84 kg skrubber, 31 kg torsk, 28 kg rødspætte, 3,3 kg hvilling og 3,5 kg pighvar, som netop var blevet læsset.

- De beslaglagte fisk repræsenterer en væsentlig værdi, hvis fiskene var blevet solgt i detailhandlen og fiskeskipperen og den uheldige ”fiskehandler” fra Maribo kan nu forvente at blive kontaktet af politiet. Fiskeridirektoratet vil også sende et krav  om både bøde og konfiskation til de implicerede parter, oplyser vicefiskeriinspektør Henrik Nielsen fra Fiskeriinspektorat Øst.

Fiskeskipperen kan også forvente at blive indkaldt til et lille torskegilde hos SKAT for at få gennemgået sit regnskab, og ”Fiskehandleren” vil få tjekket sit privatforbrug og blive tjekket for salg af sorte fisk, oplyser Skattecenter Køge